Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V obchodoch platia od pondelka nové opatrenia. Takto to bude vyzerať po novom
Zdielať na

V obchodoch platia od pondelka nové opatrenia. Takto to bude vyzerať po novom

SLOVENSKO / Rukavice a dezinfekcia rúk, menej ľudí v predajni a dvojmetrové rozostupy medzi nakupujúcimi pri platení. Takto to bude po novom vyzerať v našich obchodoch. Opatrenia na zvýšenie hygienického štandardu prijal ústredný krízový štáb ešte minulý týždeň. Od pondelka sa tiež otvárajú niektoré ďalšie prevádzky. Atmosféru spred obchodu priniesla Nicol Richterová.

Je presne minúta pred siedmou a v miestnej bratislavskej časti Karlova Ves otvára svoje potraviny obchodný reťazec. Zákazníci stoja poctivo v rozostupoch.

Každého z nich kontroluje sbskár, či má so sebou nákupný vozík, ktorých je v prevádzke len určitý počet. Ak by už žiadny k dispozícii nezostal, nevpustí zákazníka do predajne. Určité množstvo košov je totiž spôsob, ako presne odkontrolovať maximálny možný počet ľudí v obchode, kde sa nesmie prekročiť koncentrácia jedného nakupujúceho na 25 metrov štvorcových predajnej plochy. Ďalší zákazník môže vstúpiť do obchodu až vtedy, ak bude nejaký z vozíkov voľný.

Prevádzky musia od pondelka navyše zabezpečiť povinnú dezinfekciu rúk alebo rukavice a okrem toho zaobstarať minimálny odstup dvoch metrov v radoch na pokladne. Obchodné reťazce v týchto miestach nainštalovali i ochranné plexisklá. Od rána už môžu byť otvorené aj prevádzky očných optík, kľúčové služby, galantérie, záhradníctva, stavebniny, železiarstva či farby laky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy