Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Za beštiálny čin ešte väčší trest. Svojho suseda zniesol zo sveta mimoriadne brutálnym spôsobom
Zdielať na

Za beštiálny čin ešte väčší trest. Svojho suseda zniesol zo sveta mimoriadne brutálnym spôsobom

TRENČÍN / Dôchodca vlani v auguste v Poriadí neďaleko Myjavy tyčou napadol 35-ročného suseda. Potom ho priviazal k autu a vláčil po lesných cestách. Štefanovo nehybné telo potom hodil do močiara. Dôchodca si na krajskom súde v Trenčíne vypočul definitívny rozsudok.

Kvôli koronavírusu sa v utorok pojednávali bez prítomnosti verejnosti. Prokurátor žiadal pre obžalovaného doživotie. 65 ročnému Jánovi vymeral koncom januára senát okresného súdu v Trenčíne 20 rokov za mrežami. Podľa obžaloby zniesol svojho suseda zo sveta mimoriadne brutálnym spôsobom.

Najskôr ho na dvore udrel tyčou po hlave, potom ho priviazal o lano a pripol k autu. "Prešiel poškodenému kolesom dvakrát po hlave. Nasadol do vozidla, s úmyslom roztrhať poškodeného," priblížil prokurátor Krajskej prokuratúry Trenčín. 

Za autom ho po lesných cestách ťahal asi dva kilometre. Nakoniec ho hodil do močiara. "Je to hrozné," poznamenal starosta obce Poriadie Martin Pražienka. "Nebyť svedkyne, to telo by sa tam do dnešného dňa neobjavilo," uviedol prokurátor. "Som vinný, je mi to ľúto," priznal sa na súde obžalovaný. 

Ján sa síce priznal, ale po celý čas procesu vystupoval veľmi sebavedomo a chladne. "Toto dokazujú aj znalecké posudky, ktoré hovoria, že je chladný, egocentrický a vyviňuje sa z toho, a tak sa po celý čas aj správal," reagoval prokurátor. 

Prokurátorovi sa 20 rokov za mrežami pre obžalovaného zdalo málo, a preto sa odvolal. "Vyhovel odvolaniu prokurátora a obžalovanému vymeral trest vo výške 24 rokov," skonštatoval prokurátor. S týmto trestom bol prokurátor už spokojný. "Súd prihliadol na brutalitu a beštiálnosť tohto spáchaného činu," uzavrel prokurátor. 

Tragédia v Komárne. Muž sa vrátil do izby zakrvavený so slovami, že zabil otca: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy