Zatiahnuté
15°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Policajti vypátrali totožnosť muža, ktorý posielal poslancom z Humenného nebezpečné vyhrážky
Zdielať na

Policajti vypátrali totožnosť muža, ktorý posielal poslancom z Humenného nebezpečné vyhrážky

HUMENNÉ / Policajti už poznajú totožnosť muža, ktorý sa mal telefonicky aj cez sociálne siete vyhrážať dvom poslancom mestského zastupiteľstva. 44-ročného muža vinia z nebezpečného vyhrážania. Poslancom mal povedať, že vybuchovať budú nielen autá, ale aj byty.

Muž sa mal skutku dopustiť voči dvom poslancom humenského mestského zastupiteľstva. Policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie vo veci nebezpečného vyhrážania.

Podľa slov poslancov mal jeho negatívnu reakciu vyvolať príspevok na sociálnej sieti v súvislosti s participatívnym rozpočtom. 

"Kontaktoval ma telefonicky, aj môjho kolegu s tým, že nám nebudú vybuchovať len autá, ale budú vybuchovať aj byty," povedal poslanec MsZ v Humennom Martin Ruščanský. "Sa nám po odvysielaní reportáže prihlásili ďalší ľudia, ktorí mali s týmto pánom problém. Bál som sa o rodinu, že môže ublížiť," vyjadril obavy aj ďalší poslanec Tomáš Šudík.

Poslanci tvrdia, že muž na sociálnej sieti využíval niekoľko fiktívnych profilov. Aj preto nebolo jednoduché spočiatku zistiť, kto za nimi stojí. "Nám písal pod všelijakými inými menami, tá anonymita internetu tam bola, resp anonymita toho páchateľa," povedal Ruščanský.


"Polícia zistila pravdepodobnú totožnosť muža a k jeho osobe bola vykonaná previerka," uviedla hovorkyňa KR PZ Prešov Jana Ligdayová. Ukázalo sa, že údajným agresorom má byť 44-ročný Humenčan. Volali sme mu na to isté číslo, z ktorého on kontaktoval poslancov. Mobil však nikto nedvíhal. Policajti muža obvinili z nebezpečného vyhrážania. Situácia sa už upokojila.

"Každý, kto je v politickej funkcii, zažíva aj pozitívne aj negatívne reakcie, ale už keď sa mi začal ozývať častejšie, tak som si povedal, že je to vážne a treba to riešiť," dodal Ruščanský. Za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí zvýšená trestná sadzba, a to väzenie až na tri roky, keďže sa mal páchateľ skutku dopustiť voči verejným činiteľom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy