Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Zamestnankyňa súdu a pracovník ministerstva sú obvinení. Obchodovanie s drogami
Zdielať na

Zamestnankyňa súdu a pracovník ministerstva sú obvinení. Obchodovanie s drogami

Zamestnankyňa súdu a pracovník ministerstva sú obvinení. Obchodovanie s drogami

BRATISLAVA / Zamestnankyňa súdu i zamestnanec ministerstva sa v Bratislave spolu s treťou obvinenou postavili pred súd, ktorý rozhodoval o ich vzatí do väzby. Trojica je podozrivá z drogovej trestnej činnosti. Ich štvrtý kumpán je tiež obvinený, no je na úteku.

Medzi trojicou obvinených je Veronika Š. - vyššia súdna úradníčka okresného súdu Bratislava I. ďalej Jozef H., ktorý pracuje ako údržbár na ministerstve spravodlivosti a Andrea F. Trojica má na krku obvinenie z obchodovania s drogami. Sudca okresného súdu poslal všetkých troch do väzby. Iba jedno z týchto rozhodnutí je zatiaľ právoplatné.


"Obvinené podali voči rozhodnutiu sťažnosti, o ktorých bude po doručení rozhodovať krajský súd v Bratislave. Obvinený Jozef H. sa vzdal sťažnosti, rozhodnutie v jeho prípade je právoplatné," informoval hovorca krajského súdu Bratislava Pavol Adamčiak. 

"Obava z pokračovania trestnej činnosti, to je ten väzobný dôvod, pre ktorý som ich zobral do tej väzby je takzvane učebnicový príklad. A myslím si, že len ich zadržanie a vzatie do väzby im zabráni páchať v trestnej činnosti," uviedol sudca okresného súdu Roman Benedikovič. 

Trojicu obvinených zadržali počas minulotýždňovej protidrogovej akcie NAKA s názvom Veža. Policajti sa na akciu pripravovali niekoľko mesiacov. Zakročili v neskorých nočných hodinách. Počas akcie zaistili väčšie množstvo kokaínu za tisíce eur a marihuanu. "Policajti vykonali 3 domové prehliadky, 1 prehliadku nebytového priestoru a 5 prehliadok motorových vozidiel," vymenoval hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Obvinení obchodovali s drogami od roku 2017 až doteraz. Ich teritóriom bola najmä Bratislava.

"Jeden z obvinených mal dovážať údajne zo zahraničia kokaín, pravidelne, 3 až 5 kilové balíky a ostatní traja mali porciovať, vážiť, baliť a odovzdávať dílerom," uviedol sudca. Dovozca drog zo zahraničia je štvrtým koho polícia obvinila. Ladislava L. vsak nezadržali. V súčasnosti je na úteku. Údržbar Jozef H. bol v minulosti už 5 krát súdne trestaný. Naposledy ho prepustili na podmienku v roku 2017, odkedy sa datuje aj páchanie tejto trestnej činnosti. Vyššia súdna úradníčka je od piatka pre obvinenie postavená mimo službu. Obvineným v prípade dokázania viny hrozia 15-ročné tresty.

Marek z Fiľakova už pozná trest za drogovú trestnú činnosť:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy