Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Vodiči, pozor, za ignorovanie pravidiel parkovania vám hrozí mastná pokuta či zákaz šoférovania
Zdielať na

Vodiči, pozor, za ignorovanie pravidiel parkovania vám hrozí mastná pokuta či zákaz šoférovania

BRATISLAVA / Stále je veľa vodičov, ktorí parkujú na mieste vyhradenom pre osoby s preukazom ťažko zdravotne postihnutých. Dokonca sa nájdu aj takí, ktorí majú tieto preukazy a nemajú žiadny zdravotný postih. Hrozí za to 300 eurová pokuta a zákaz šoférovania.

​Tentoraz sa dopravní policajti zamerali na parkovanie vodičov v podzemných parkoviskách v obchodných centrách Bratislavy. Toľko nezodpovedných vodičov, ktorých sa im podarilo zaznamenať, pravdepodobne nečakali. "Počas kontroly policajti zistili štyroch vodičov, ktorí parkovali na vyhradených parkovacích miestach pre osoby s ŤZP bez parkovacieho preukazu. V dvoch prípadoch bolo dokonca zistené neoprávnené použitie preukazu pre osobu s ŤZP," uviedla hovorkyňa KR PZ Bratislava Lucia Mihalíková.

Počas kontroly zaznamenali aj prípady, keď sa vodičom asi neunúvalo hľadať miesto na parkovanie a vozidlo nechali tam, kde sa im zmestilo, mimo vyznačeného parkovacieho miesta. "Zistené priestupky riešili policajti v blokovom konaní, alebo prostredníctvom objektívnej zodpovednosti. Našli sa aj takí, ktorí si neboli vedomí spáchania priestupku, preto policajti spísali správu o výsledku objasňovania priestupku a vec bude riešiť príslušný správny orgán," dodala Mihalíková.


Policajti priebežne kontrolujú viaceré parkoviská, na ktorých sú vyhradené miesta pre osoby s preukazom človeka so zdravotným postihnutím. Aj v nedeľu sme zastihli hliadku pred jedným z nákupných centier. Keď vodiči, ktorí stáli na vyhradenom mieste spozorovali náš štáb, kým sme vytiahli kameru, bežali do áut a preparkovali ich.


Vodičom, ktorí parkujú na mieste vyhradenom pre osoby s preukazom ťažko zdravotne postihnutej osoby, hrozí na mieste pokuta vo výške 150 eur, v správnom konaní je to až 300 eur a zákaz viesť motorové vozidlá až na 2 roky.

V súvislosti s témou nepovoleného parkovania na miestach určených pre ZŤP si môžete pozrieť aj v tomto VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy