Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V Prievidzi vyvádzal fantóm škôl a telocviční. Za niekoľko mesiacov má na starosti desiatky obetí
Zdielať na

V Prievidzi vyvádzal fantóm škôl a telocviční. Za niekoľko mesiacov má na starosti desiatky obetí

PRIEVIDZA / V Prievidzi je fantóm. Tak nazývajú muža, ktorý vykráda šatne základných škôl a telocviční. Za niekoľko mesiacov okradol desiatky ľudí. V reštaurácii ukradol peňaženku s vyše 600 eurami. Policajti ho zadržali, potom pustili, a tak kradne ďalej.

"Nám mizli peniaze počas toho, ako sme hrali basketbal, nevedeli sme čo, tak sme dali kameru a nachytali sme ho," vysvetlil okradnutý muž. Chlapi boli úspešní a zlodeja sa im podarilo nasnímať priamo pri čine. "Išiel od veci k veci, mal to natrénované, vedel, čo robí," skonštatoval okradnutý muž. 

To, že im miznú peniaze, spozorovali ešte v novembri minulého roka. Desiatky ľudí v celej Prievidzi prišli za ten čas o stovky eur. "Zaznamenali sme viaceré prípady a najhoršie je na tom to, že okradnuté boli aj deti," poznamenal hovorca mesta Michal Ďureje. 

Športovci, ktorí cvičili v telocvičniach, si veci začali zamykať v autách. Zlodej mal tú drzosť, že zo šatne bral aj kľúče od áut a prehľadal aj tie. "Päť minút bol preč, a potom tie kľúče vrátil na správne miesta," opísal situáciu okradnutý muž. "Policajti vec riešia," potvrdila trenčianska hovorkyňa polície Danka Adámiková. 

Ten istý páchateľ kradol aj v jednej z prievidzkých reštaurácií. "Informoval sa na sobotu ohľadom ľudí, ako to tu prebieha," uviedla okradnutá časníčka. Len čo sa čašníčka vzdialila od pultu, vzal jej peňaženku, v ktorej mala 655 eur. "Je to vidno na záberoch, vidno mu do tváre, ešte je vidno, ako vyberal peniaze z buxy," dodala čašníčka. 

Policajti ho našli a skončil na oddelení. "Policajti obvinili 37-ročného muža z Prievidze z prečinu krádeže," potvrdila policajná hovorkyňa. Návrh na jeho väzobné stíhanie ale nevideli. Len čo vyšiel z polície, išiel pokojne kradnúť opäť. "Nie je to fér voči nám, voči nikomu. On sa priznal, bolo voči nemu vznesené obvinenie, ale ako vidíme, kradne ďalej," upozornila okradnutá čašníčka. 

VIDEO: Polícia zverejnila zábery miliardovej krádeže šperkov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy