Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
FOTO: Hrozivo vyzerajúca nehoda v Košiciach, domiešavač odhodilo do zastávky MHD
Zdielať na

FOTO: Hrozivo vyzerajúca nehoda v Košiciach, domiešavač odhodilo do zastávky MHD

KOŠICE / Hrozivo vyzerajúca nehoda sa stala v Košiciach. Vodič domiešavača prešiel na križovatke na červenú a zrazil sa s autom, v ktorom sedelo aj dieťa. Po náraze odhodilo nákladiak do zastávky električiek.

Dopravná nehoda sa stala okolo 19 hodiny. Domiešavač to vrazil priamo do zastávky električiek. Nákladné vozidlo idúce po Slaneckej ceste smerom do mesta sa zrazilo s osobným vozidlom, v ktorom sedeli traja ľudia.

"Podľa doterajších zistení, vodič viedol nákladne motorové vozidlo značky Mercedes Benz, na svetelnej signalizácii nerešpektoval signál stoj pre jeho smer jazdy a s vozidlom pokračoval v jazde," priblížila košická hovorkyňa polície Jana Mésárová. 

Po zrážke domiešavač odhodilo do zastávky električiek. Našťastie sa na nej v tom čase nikto nenachádzal. "Ja som doma tak sedela a počula som silný buchot a som sa zľakla a boli to také tri silnejšie buchoty," opísala incident obyvateľka sídliska. 

Táto hrozivo vyzerajúca nehoda si našťastie nevyžiadala žiadnu obeť. No tri osoby, medzi ktorými sa nachádzalo aj dieťa, boli prevezené do nemocnice."Jedna pacientka ostala hospitalizovaná u nás v nemocnici. Momentálne je v stabilizovanom stave, pri vedomí, komunikuje, čaká na operáciu dolnej končatiny," informovala o stave pacientky hovorkyňa UNLP Košice Ivana Vaněková. 

Dopravu riadila polícia. Električky nepremávali do 21 hodiny a boli dočasne nahradené autobusovou dopravou."Tak som išla čakať kamarátku na električku a ona mi povedala, že vlastne na VSS, že ani nejdú električky na jazero," poznamenala obyvateľka sídliska. 

Pred 23 hodinou boli osobné autá odtiahnuté a cesta sprístupnená. Sutiny zo zastávky odstraňoval malý mechanizmus. "Účastníci dopravnej nehody boli podrobení dychovej skúške s negatívnym výsledkom. Pri dopravnej nehode bola celková škoda predbežne vyčíslená na 12 000 eur. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," upresnila hovorkyňa polície. 

Neďaleko Veľkých Levárov došlo k reťazovej nehode. Zasahovať musel aj vrtuľník: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy