Zatiahnuté
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Dominik, ktorého pohrýzol pes, je v umelom spánku. Chlapec ležal nahý v bráne
Zdielať na

Dominik, ktorého pohrýzol pes, je v umelom spánku. Chlapec ležal nahý v bráne

ŽIAR NAD HRONOM / Útok psa, ku ktorému došlo v stredu podvečer, vyšetrujú policajti v Žiari nad Hronom. Šesťročného Dominika po napadnutí odviezol do nemocnice v umelom spánku záchranársky vrtuľník. Na mieste boli okrem policajtov aj znalci, ktorí zisťujú, ako sa nešťastie stalo.

Šesťročný Dominik leží po útoku psa vo vážnom stave v nemocnici, s mnohopočetnými ranami po celom tele. "Je v umelom spánku, necíti si nohy, išiel do nemocnice v Martine," uviedla Dominikova mama. 

Okolo nešťastia je plno otázok, na ktoré hľadajú policajti spolu so znalcami odpovede. Kým chlapcovi príbuzní tvrdia, že pes preskočil cez plot, majiteľ túto verziu popiera. "Išiel som kŕmiť psov na záhradu. Prišiel som tam a chlapec tam ležal nahý, vnútri v bráne," opisuje majiteľ psa Ivan Goral. 

Muž tvrdí, že, chlapca vyniesol za bránu, aby mohol rýchlo zatvoriť psa. "Bol som v šoku. Nevedel som, čo robiť. Veľmi som sa zľakol," dodal majiteľ psa. 

"Prišiel povedať, že chlapec leží v blate, aby se mu zobrali veci," opisuje mama chlapca. "Vyšetrovateľ začala trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a priebehajú procesné úkony," uviedla hovorkyňa banskobystrickej krajskej polície Petra Kováčiková. 

Psy boli podľa majiteľa zatvorené

Majiteľ, ktorý psy v ohradenej záhrade chová tvrdí, že boli riadne zatvorené. "Malý chlapec tam vbehol a pustil ho. Šťastie, že som tam prišiel, keby prídem na druhý deň, tak tam asi zamrzne," hovorí majiteľ psa. 

"Vnútri v areáli bola aj krv, takže tam sa to muselo stať," hovorí syn majiteľa psa. Polícia vypočula majiteľa aj svedkov, vyšetrovanie stále prebieha. "Bližšie okolnosti sú predmetom vyšetrovania," uviedla Kováčiková. 

"Je nám strašne ľúto, čo sa stalo. Modlíme sa za chlapca, nech sa z toho dostane," dodal majiteľov syn. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy