Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Pašeráci sa prispôsobujú trendom. Plánovali biznis s rúškami
Zdielať na

Pašeráci sa prispôsobujú trendom. Plánovali biznis s rúškami

UKRAJINA / SLOVENSKO / Aj pašeráci sa prispôsobujú aktuálnym trendom, najnovšie si chceli urobiť biznis s rúškami na tvár, po ktorých je veľký dopyt. Tisíce hygienických rúšok sa v noci pokúsili prepašovať cez ukrajinskú hranicu na motorkách.

V utorok potvrdilo ukrajinské ministerstvo zdravotníctva prvý prípad nákazy koronavírusom. Na aktuálny dopyt po ochranných rúškach na tvár zareagovali aj pašeráci.

Ich pohyb v blízkosti hraničnej čiary zaznamenala hliadka okolo jednej v noci. "Hliadka hraničnej polície našla päť plastových vriec niekoľko desiatok metrov od hraničnej čiary. Obsahovali jednorázové hygienické rúška na tvár," priblížila hovorkyňa štátnej pohraničnej služby Ukrajiny Lesja Fedorova.  

Celkovo sa podnikaví páchatelia pokúsili nelegálne dostať do Rumunska vyše 3 600 rúšok."Takzvaní kuriéri z miesta ušli pravdepodobne na motocykloch, čomu nasvedčovali stopy po kolesách na zemi," upresnila hovorkyňa. 

Hygienické rúška cez hranice nie je zakázené prevážať, ak ale ide o tovar na obchodné účely, musíte ho deklarovať. "Je potrebné, aby ste tento tovar prihlásili ku colnej kontrole a predložili doklady potvrdzujúce hodnotu tohto tovaru, napríklad nejakú faktúru," vysvetlila hovorkyňa colného úrady v Michalovciach Klára Baloghová. 

Títo pašeráci sú stále na úteku, pátranie po nich stále prebieha. Aktuálne Nemecko zakázalo vývoz ochranných pomôcok proti koronavírusu, aby ich bol dostatok pre zdravotníkov. Takéto opatrenie už zaviedlo Rusko a Česko.

Na Slovensku sa objavilo viacero hoaxov o potvrdenom koronavíruse: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy