Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Tragická dopravná nehoda pri Myjave: Muž bol na mieste mŕtvy
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda pri Myjave: Muž bol na mieste mŕtvy

STARÁ TURÁ / V pondelok došlo k tragickej dopravnej nehode na ceste medzi Novým Mestom nad Váhom a Starou Turou, ktorá je známa častými vážnymi nehodami. Po čelnej zrážke s nákladiakom prišiel o život 41-ročný vodič osobného auta.

​V pondelok predpoludním došlo pri obci Hrušové neďaleko Nového Mesta nad Váhom k tragickej dopravnej nehode. 41-ročný Libor nezvládol riadenie a jeho jazdu ukončil čelný náraz do nákladiaka.

​"K dopravnej nehode malo dôjsť tak, že 41-ročný vodič jazdil na aute značky Škoda po ceste v smere na Starú Turú, pričom z doposiaľ nezistených príčin prešiel vľavo do protismernej časti vozovky, kde sa následne zrazil s oprotiidúcim nákladným autom," uviedol hovorca KR PZ Trenčín Pavol Kudlička.

Vodič osobného auta zostal po zrážke zakliesnený vo vozidle. Vyslobodiť ho museli hasiči pomocou hydraulického zariadenia. "Pri dopravnej nehode vodič utrpel poranenia, ktoré boli nezlučiteľné so životom. Lekár musel konštatovať smrť. Druhý muž utrpel ťažkú reakciu na stres a záchranári ho po ošetrení mohli ponechať na mieste," vyjadrila sa Alena Krčová z operačného strediska ZZS SR.

Vodič nákladiaka sa nezranil. Smrteľnej zrážke vraj nemal ako zabrániť a polícii poskytol aj videozáznam z kamery, ktorú mal umiestnenú v kabíne. Podľa iného svedka, mal vodič osobného auta jazdiť riskantne a v zákrutách prechádzať do protismeru. Upozorniť na neho políciu však už, žiaľ, nestihol.

"Vodič nákladného auta bol podrobený dychovej skúške s negatívnym výsledkom. U vodiča osobného auta bude prítomnosť alkoholu zistená pri pitve," povedal Kudlička. V súvislosti s touto dopravnou nehodou už polícia začala trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Tešili sa domov, no tam, žiaľ, už nedošli. Reč je o manželoch, ktorí mali havarovať cestou z nemocnice. 64-ročný vodič vrazil do betónového stĺpa. K smrteľnej nehode došlo pri Trebišove. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy