Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Mladé Ukrajinky vozil na Slovensko a nútil k prostitúcii. Svojim klientom ich následne ponúkal na predaj
Zdielať na

Mladé Ukrajinky vozil na Slovensko a nútil k prostitúcii. Svojim klientom ich následne ponúkal na predaj

SLOVENSKO/UKRAJINA / Mladé Ukrajinky vozil na Slovensko a nútil k prostitúcii. Muža sa podarilo zatknúť na slovensko – ukrajinskej hranici priamo pri čine. Práve cestoval s dvoma mladými ženami, na ktoré už čakali klienti na Slovensku.

Mladé ukrajinské ženy lanáril hneď za našimi hranicami. Na Slovensku ich potom ponúkal na predaj. Reč je o 23-ročnom Ukrajincovi, ktorého zatkli pri pokuse prejsť cez štátnu hranicu. "V Zakarpatsku zadržali príslušníci štátnej a hraničnej polície zločinca, ktorý nelegálne vyvážal ukrajinské dievčatá do zahraničia," uviedla hovorkyňa štátnej polície v zakarpatskej oblasti Inessa Manzulič.

​Na Slovensko sa snažil dostať dve mladé ženy, ktoré boli podľa ukrajinskej polície plnoleté. "Zadržaný verboval mladé dievčatá a následne ich chcel predať do podnikov na východe Slovenska, kde boli nútené poskytovať sexuálne služby," dodala Inessa Manzulič.

Zadržaný Ukrajinec je momentálne v cele predbežného zaistenia. Polícia ho obvinila zo zločinu obchodovania s ľuďmi. Koľko dievčat bolo obeťami tohto nelegálneho obchodu zatiaľ polícia nezverejnila. Medzinárodné organizácie odhadujú, že ročne sa stáva obeťami obchodovania s ľuďmi na celom svete približne 700 tisíc až 2 milióny osôb.

Za obchodovanie s ľuďmi odsúdili v Banskej Bystrici 4 mužov a 2 ženy. Medzi nimi boli rodičia a ich syn - ten bol akousi hlavou ich skupiny. Viac sa dozviete v archívnej reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy