Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Traja muži sa vlámali do pohostinstva v Detve. Dlho sa zo svojho lupu ale netešili
Zdielať na

Traja muži sa vlámali do pohostinstva v Detve. Dlho sa zo svojho lupu ale netešili

DETVA / 30 ročný muž nešiel dobrým príkladom trom 16 ročným mladíkom, keď sa po vzájomnej dohode spolu v nočných hodinách vlámali do pohostinstva v Detve. Dlho sa však zo svojho lupu netešili. Policajtom netrvalo dlho a prišli im na stopu.

Traja mladíci a jeden dospelý muž sa do pohostinstva vlámali tak, že vypáčili dvere. Následne ich kroky viedli za barový pult, kde našli fľaše s alkoholom. Pod barovým pultom boli položené peňaženky s hotovosťou, ktorými tiež nepohrdli. "Odchádzal som tesne pred polnocou. Neviem, v ktorej hodine sa dostali do tohto pohostinstva hlavným vchodom lupiči," priblížil zamestnanec pohostinstva. 

Zamestnanec pohostinstva mal v jednej z peňaženiek aj svoje doklady, ktorých sa zlodeji po krádeži pravdepodobne zbavili, a tak ho okrem iných starostí čaká aj vybavovanie nových dokladov. "Spravili škodu, zobrali tržbu, alkohol, drahšie fľašky. Peniaze postíhali lupiči skoro všetky pomíňať," vysvetlil zamestnanec pohostinstva. 

Muži sa z ukradnutých vecí dlho netešili. Pár hodín po krádeži ich zadržali policajti. Všetci štyria už čelia obvineniu z prečinu krádeže spáchaného formou spolupáchateľstva. Traja 16 roční mladíci sú stíhaní na slobode. 30 ročného Miroslava vzal sudca Okresného súdu vo Zvolene do vyšetrovacej väzby.

Obvinení už majú s podobnými krádežami skúsenosti. "Všetci štyria, ktorí sa mali na tejto krádeži podieľať, boli už za posledných 12 mesiacov za skutok krádeže postihnutí, to znamená, že im bol uložený trest a bloková pokuta," uviedla hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica Petra Kováčiková. 

Útechou pre majiteľa pohostinstva môže byť, že všetky ukradnuté veci polícia našla a neskôr mu budú vrátené.

Bezpečnostné kamery zachytili nezvyčajnú krádež. Do obchodu sa vlámalo malé dieťa: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy