Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Bývalý mafiánsky šéf je na slobode, no s náramkom
Zdielať na

Bývalý mafiánsky šéf je na slobode, no s náramkom

BRATISLAVA / Bývalý šéf mafiánskej skupiny Sýkorovcov František Borbély opustil múry väznice. Jeho prepustenie je podmienené mnohými obmedzeniami, ktoré musí dodržiavať. Jeho pobyt na slobode monitorujú náramkom.

Borbély bol za mrežami od roku 2015 a brány väznice v Hrnčiarovciach nad Parnou opustil vo štvrtok dopoludnia. Zo svojho trestu si odpykal viac ako dve tretiny. Jeho advokát toto podmienečné prepustenie pokladá za úspech, zároveň však uznáva, že ho sprevádzajú prísne podmienky.

Podľa jeho slov Borbély svoje skutky oľutoval a k tomu, že súd ich návrhu vyhovel mohlo dopomôcť, že jeho klient vo väzení preukázal značné polepšenie.

V piatok už spolu so svojim advokátom vychádzal z Justičného paláca, kde mu pripevnili monitorovací náramok. Na naše otázky nám odpovedať nechcel. Podľa slov advokáta ale tento krok vnímajú pozitívne, pretože náramok má v podstate preukázať, že jeho klient dodržiava súdom stanovené podmienky.

Tie sú v podobe, trojročného probačného dohľadu na tri roky, pričom sa každé tri mesiace má hlásiť u probačného úradníka. Dostal tiež šesťročnú podmienku a musí sa zamestnať

Borbély sa dohodol na treste s prokurátorom:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy