Zatiahnuté
Bratislava
Danica, Dana
16.4.2024
Život dobrovoľného hasiča vyhasol na priechode. Náraz dodávky ho odhodil do protismeru
Zdielať na

Život dobrovoľného hasiča vyhasol na priechode. Náraz dodávky ho odhodil do protismeru

STANKOVANY / ROJKOV - Pri dopravnej nehoda večer zahynul 52-ročný chodec. Smrteľné zranenia utrpel po tom, ako ho na priechode pre chodcov zachytila dodávka. Na mieste zastavilo viacero okoloidúcich vodičov, zranenému dobrovoľnému hasičovi, žiaľ, už pomôcť nedokázali.

K tragickej nehode došlo na okraji Rojkova, bolo krátko po ôsmej hodine večer. V dodávke sa viezli dvaja Ukrajinci, vracali sa domov z Českej republiky. "Podľa polície sa 28-ročný vodič plne nevenoval riadeniu vozidla a nedal prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádzal cez priechod pre chodcov," uviedla Jana Balogová, hovorkyňa KR PZ Žilina. 

Náraz bol taký silný, že muža odhodilo do protismeru, pričom zdemoloval dopravnú značku. Na mieste zastavilo aj viacero svedkov, ktorí sa snažili zranenému pomôcť, bolo to žiaľ nad ich sily. Miestny dobrovoľný hasič (52) zraneniam na mieste podľahol. "Vyšetrovateľ OR PZ Ružomberok obvinil vodiča z prečinu usmrtenia," informovala Jana Balogová. "Sú tu okolnosti, ktoré budú vyžadovať dodatočné šetrenie nehody a v konečnom dôsledku miera zavinenia bude ustanovená v ďalšom dokazovaní. Apelujem na chodcov, aby v noci nosili reflexné prvky," povedal Stanislav Chomo, súdny znalec z odboru cestná doprava. 

Podľa miestnych je tento priechod na okraji dediny veľmi nebezpečný a chýba tu lepšie osvetlenie. Cestu sa podarilo sprejazdniť po približne hodine. Presné okolnosti tragickej nehody vyšetruje polícia.

Presne pred rokom sa pri technickej nehode vykoľajil nákladný vlak. Pozrite si nasledujúcu reportáž a dozviete sa, aké sú výsledky po roku:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy