Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Jordánčan žiadal u nás o azyl s argumentom, že má obavy o svoj život. Nakoniec skončil v policajnej cele
Zdielať na

Jordánčan žiadal u nás o azyl s argumentom, že má obavy o svoj život. Nakoniec skončil v policajnej cele

HUMENNÉ / Bojím sa o život, preto prosím o azyl na Slovensku. S touto žiadosťou prišiel na políciu na východnom Slovensku muž z Jordánska. Policajti však zistili, že o azyl už neúspešne žiadal aj v minulosti a zo Slovenska mal odísť. On však u nás zostal aj napriek zákazu. Momentálne preto sedí v policajnej cele.

Chcel u nás požiadať o azyl, no ukázalo sa, že na našom území nemá čo robiť. Jordánčan argumentoval, že má obavy o svoj život. Policajti lustráciou zistili, že o azyl žiadal už v minulosti, no naše úrady mu to zamietli. Muž vtedy dostal zákaz vstupu na naše územie a bol administratívne vyhostený. On však zo Slovenska neodišiel. Pri opätovnej žiadosti o azyl ho vyšetrovateľ preto obvinil z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Sudca ho uznal za vinného. Dostal ročnú podmienku a to nie je všetko.

"Zároveň bol Obvinenému uložený trest vyhostenia z územia SR po dobu 18 mesiacov, ktorý sudca nariadil vykonať bezodkladne," informovala hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová. Tento verdikt okrasného súdu je právoplatný.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy