Zatiahnuté
11°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Vodné delá, psovodi a ťažkoodenci. V Trnave sa hralo najväčšie slovenské derby
Zdielať na

Vodné delá, psovodi a ťažkoodenci. V Trnave sa hralo najväčšie slovenské derby

TRNAVA / Vodné delá, psovodi, ťažkoodenci a množstvo ďalších policajtov. V Trnave sa hralo najväčšie slovenské derby. Spartak Trnava hostil Slovan Bratislava. Polícia označila zápas ako rizikový a okolie štadióna z bezpečnostných dôvodov uzavrela.

Vlak so slovanistickými fanúšikmi prišiel do Trnavy okolo jednej. Ťažkoodenci ich zo stanice sprevádzali až k štadiónu. Podľa odhadov vlakom pricestovalo zhruba 1 000 slovanistov. Ďalší sa po ceste postupne pridávali.

​V sprievode vodného dela a ťažkoodencov sa fanúškovia pomaly presúvali po uzavretých uliciach smerom k štadiónu Antona Malatinského. Po ceste oba fanúšikovské tábory kričali klubové heslá a chorále.

Železné zátarasy spolu s ťažkoodencami delili obe fanúšikovské základne, aby sa nedostali do potýčky. Samozrejme nechýbali svetlice, dymovnice a ani delobuchy.

Počas cesty na štadión k vážnejším incidentom nedošlo. Na celú situácia dohliadalo približne 400 policajtov. Nechýbal ani antikonfliktný tím. "Na Jeruzalemskej ulici pravdepodobne fanúšikovia Spartaka kameňmi poškodili osobné auto s evidenčným číslom Rimavskej Soboty a zranili muža z auta, ktorý utrpel ľahké zranenie," priblížila hovorkyňa KR PZ Trnava Martina Kredatusová. 

Po skončení zápasu policajti odprevadili fanúšikov na vlak. To, či došlo k vážnejším incidentom, prípadne koľko ľudí presne polícia musela zadržať, bude známe v pondelok.

AUTENTICKÉ VIDEO: Zlodeji vykradli v Košiciach zlatníctvo. Zvládli to za neuveriteľnú minútu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy