Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
V Bratislave sa objavil bytový podvodník. Prenajíma byty, ktoré mu nepatria
Zdielať na

V Bratislave sa objavil bytový podvodník. Prenajíma byty, ktoré mu nepatria

BRATISLAVA / V Bratislave sa objavil bytový podvodník. Na Obchodnej ulici mal prenajímať byty, ktoré mu však nepatrili. Neznámy muž podľa polície vedel, na ktoré byty sa dajú nachytať jeho obete. Potom sa mal v lokalite zdržiavať a mapovať situáciu.

Keď našiel potenciálneho nájomcu, stretol sa s ním a ukázal mu jeden z bytov. Poškodený bol v domnienke, že hovorí s vlastníkom a dohodli sa na prenájme jednej izby. Nájomník mu mal zaplatiť dvojmesačnú zálohu. Muž si nakoniec od poškodeného prevzal 450 Eur.

Podvod bol odhalený v momente, keď sa objavil skutočný správca bytu. To, ako sa neznámy páchateľ vôbec dostal ku kľúčom od bytov, ako aj ďalšie okolnosti tohto podvodu, policajti vyšetrujú.

K dispozícii majú aj fotografiu muža, ktorý by svojimi informáciami mohol pomôcť objasniť tento podvod."Akékoľvek informácie, ktoré by pomohli stotožniť muža na fotografii, nám oznámte na čísle 158, prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," uviedla bratislavská hovorkyňa polície Lucia Mihalíková. 

Pokiaľ budete mať pri prenajímaní bytu akékoľvek pochybnosti, či hovoríte s jeho vlastníkom a nechcete sa stať obeťou podvodníka, stačí vám overiť si list vlastníctva na katastri alebo si ho môžete vyžiadať priamo od prenajímateľa. "Nájomcovi pritom nič nebráni, aby od prenajímateľa žiadal preukázanie totožnosti, napríklad predložením občianskeho preukazu," pripomenul Martin Križan z Právnickej fakulty UK v Bratislave. 

Aj pri krátkodobom prenajímaní bytu nezabudnite na podpis zmluvy, pričom prenajímateľa môžete žiadať aj o notárske overenie podpisov."S takýmto postupom však musí súhlasiť aj prenajímateľ, nakoľko zákon notárske osvedčenie podpisov nevyžaduje," dodal Križan. 

Chcela pomôcť ale naletela podvodníčke. Na pomoc si žena vzala úver 37-tisíc eur: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy