Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Za mreže sa dostal šesťnásobný recidivista, ktorý sa živil krádežami. Nepohrdol naftou ani kolobežkou
Zdielať na

Za mreže sa dostal šesťnásobný recidivista, ktorý sa živil krádežami. Nepohrdol naftou ani kolobežkou

TRNAVA / Napriek tomu, že sa už šesťkrát ocitol za mrežami, nepoučil sa a opäť skončil v rukách polície. Trnavskí policajti aj na základe DNA testov vypátrali zlodeja, ktorý bral všetko, čo sa dalo odniesť.

Podľa polície mal byť zlodejom muž z Lehníc, ktorý v obci, odkiaľ pochádza mal ukradnúť z rozostavaného rodinného domu rôzne pracovné náradie a doplnky do kúpeľne. Ku krádeži, ktorou spôsobil škodu okolo 700 eur, došlo ešte minulý rok v apríli.

O pár mesiacov neskôr, v novembri sa dostal do areálu firmy v Šamoríne, odkiaľ si odniesol 380 l nafty, použité autobatérie, elektrickú kolobežku, notebook, navigáciu a DVD prehrávač. Majitelia vyrátali škodu na viac než 1400 Eur.

"Vďaka dôkladnej práci kriminalistického technika a stopám zaisteným na mieste činu bolo možné vykonať analýzu DNA. Porovnaním profilu z národnej databázy bol ako podozrivý určený 36 ročný muž z Lehníc," informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Po doručení výsledkov expertízy skončil podozrivý muž opäť v rukách polície a tá ho po zhromaždení ďalších dôkazov obvinila z prečinu krádeže. "Keďže obvinený recidivista nemá žiaden príjem a krádežami si zabezpečoval prostriedky na svoje živobytie, spracoval vyšetrovateľ podnet na väzbu, ktorý už bol akceptovaný," dodala Kredatusová. 

V prípade preukázania viny sa zadržaný muž môže opäť vrátiť za mreže, tentoraz až na tri roky.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy