Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Policajti chytili muža, ktorý sa vlámal do domu blízkych príbuzných. Pravdepodobne nebude potrestaný
Zdielať na

Policajti chytili muža, ktorý sa vlámal do domu blízkych príbuzných. Pravdepodobne nebude potrestaný

ROMAVSKÉ JANOVCE / Vlámal sa do domu svojich príbuzných, kým oni cestovali za prácou do zahraničia. Policajti mladého muža chytili krátko po skutku. Pravdepodobne však nebude potrestaný.

Rodina sa dlhodobo zdržiava v zahraničí a páchateľ veľmi dobre vedel, že rodinný dom je prázdny. V nedeľu večer okolo 21:00 večer preskočil plot, čo si ale pravdepodobne všimli pozorní susedia a privolali policajtov.

Keď na miesto dorazili hliadky, zlodej bol ešte v dome. Ukradnúť nič nestihol. "Polícia zadržala muža krátko po tom, čo násilne vošiel do rodinného domu," informuje policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. 

K zadnej stene si pristavil rebrík, rozbil okno, cez ktoré potom vošiel dovnútra. "V súvislosti s prípadom bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu porušovania domovej slobody, s poukazom na závažnejší spôsob jeho konania, nakoľko v tomto prípade išlo o vlámanie," pokračuje Kováčiková. 

Majitelia zostali v šoku. Práve dorazili do Rakúska, keď sa dozvedeli, že do ich domu sa niekto vlámal. Vrátili sa preto späť na Slovensko. Druhou nepríjemnou správou bol fakt, že páchateľom je ich blízky príbuzný.

Muža už po výsluchu prepustili a prípad pravdepodobne polícia odloží. Poškodení majitelia totiž nedali súhlas na jeho trestné stíhanie.

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy