Jasno
24°
Bratislava
Gertrúda
19.5.2024
Policajti v Komárne zadržali v aute 7 migrantov. Vodičom mal byť podľa informácií TV JOJ expolicajt z Ukrajiny
Zdielať na

Policajti v Komárne zadržali v aute 7 migrantov. Vodičom mal byť podľa informácií TV JOJ expolicajt z Ukrajiny

KOMÁRNO / Ďalších cudzincov v osobnom aute zadržali v piatok v noci policajti v Komárne. V päťmiestnom aute sa ich viezlo 7. Ide o podozrenie zo spáchania trestného činu prevádzačstva.

Hliadka mestskej polície si v piatok nadránom všimla na ceste auto idúce v protismere, keď ho chceli zastaviť, vodič začal unikať. Podľa informácií zdroja televízie JOJ, malo ísť o bývalého policajta z Ukrajiny, nereagoval na znamenie mestských ani štátnych policajtov, ktorých hliadka sa taktiež nachádzala na námestí, začala sa tak naháňačka so strieborným VW Tuaregom cez celé mesto. "Ono sa dalo na útek, smerom na Bratislavu po hlavnej ceste a v kruhovom objazde auto dostalo defekt, respektíve sa vylomilo koleso," opísal zásah náčelník MsP Komárno Alexander Tóth. 

Po náraze na obrubník, pri snahe utiecť policajtom, koleso doslova vytrhlo a auto s rakúskymi evidenčnými číslami sa stalo nepojazdným. V 5- miestnom vozidle sa okrem vodiča tlačilo ďalších 6 mužov. "Pre podozrenie z trestného činu prevádzačstva komárňanskí policajti kontaktovali kolegov, ktorí sa špecializujú práve na takéto prípady. Policajti z Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Bárdyová. 

Piati z mužov vo veku od 19 do 43 rokov pochádzajú zo Sýrie a jeden z Palestíny, podľa informácií polície nechcú u nás žiadať o azyl. Chceli sa dostať do Holandska, alebo do Nemecka. "Ako utečenci sú už títo muži registrovaní v Srbsku a budú z našej krajiny vyhostení. V prípade, že sa potvrdí spáchanie trestného činu prevádzačstva, páchateľovi hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na sedem až desať rokov," dodala policajná hovorkyňa Denisa Bárdyová. 


 Nelegálnych migrantov v aute objavili aj pred pár dňami v Bratislave. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy