Polojasno
22°
Bratislava
Prvý prípad volebnej korupcie: NAKA zadržala osobu, ktorá mala kupovať hlasy rómskych voličov
Zdielať na

Prvý prípad volebnej korupcie: NAKA zadržala osobu, ktorá mala kupovať hlasy rómskych voličov

BRATISLAVA / Tri týždne pred parlamentnými voľbami padlo prvé obvinenie z volebnej korupcie. Prípad na polícii nahlásil jeden z kandidátov na poslanca. Branislava Veselka z Rimavskej Soboty oslovil jemu neznámy muž. Za peniaze mu navrhol získať rómske hlasy vo voľbách. Páchateľa zadržali bezprostredne po prijatí úplatku.

Prvý prípad volebnej korupcie odhalila NAKA v Rimavskej Sobote. Páchateľa už aj obvinili. "Vyšetrovateľ NAKA obvinil jednu osobu z volebnej korupcie," uviedol Michal Slivka, hovorca prezídia PZ. 

Muž kontaktoval kandidáta na poslanca najskôr telefonicky, muži sa napokon stretli aj osobne. Ponuka znela jasne. "Získať hlasy x ľudí za, pre mňa konkrétne, s tým že to bude samozrejme za nejaký finančný obnos," povedal Branislav Veselko, kandidát na poslanca. Muž sľúbil kandidátovi, že dokáže zabezpečiť až 1000 voličov, ktorý ho vo voľbách zakrúžkujú. Veselko je 131 na kandidátke OĽaNO. "Išiel som na políciu a oznámil som to celé, potom som už spolupracoval s políciou. Česť nie je na predaj a človek má zostať rovný," poznamenal Branislav Veselko.

Približne o týždeň neskôr došlo k ďalšiemu stretnutiu. Veselko mal pre muža pripravené peniaze. Všetko už ale monitorovali agenti a osobu zatkli. "Bola zadržaná priamo pri preberaní úplatku viac ako 1000 eur, za ktoré mal zabezpečiť rómske hlasy pri nastávajúcich voľbách," potvrdil zatknutie Michal Slivka. "Netuším, ako prebehol ten zásah, lebo som nebol účastníkom zásahu," priznal Branislav Veselko. "Viacej informácií Vám nemôžem povedať. Nechcem ovplyvňovať vyšetrovanie," dodal kandidát na poslanca. 

To, o koho ide a či je obvinený muž stále zadržaný a či bude stíhaný na slobode, alebo vyšetrovateľ navrhne aj väzbu, hovorca nateraz nekonkretizoval. To, o koho ide a či je obvinený muž stále zadržaný a či bude stíhaný na slobode, alebo vyšetrovateľ navrhne aj väzbu, hovorca nateraz nekonkretizoval.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy