Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Pri úderoch a kopancoch to v okolí Spišskej Novej Vsi nekončí. Agresívny muž dvoch policajtov pohrýzol
Zdielať na

Pri úderoch a kopancoch to v okolí Spišskej Novej Vsi nekončí. Agresívny muž dvoch policajtov pohrýzol

SPIŠ / Prísť do práce v poriadku a odísť z nej poranený. Aj takýto život majú policajné hliadky v uliciach. Svedčia o tom prípady z okolia Spišskej Novej Vsi. Policajti tam nečelili iba úderom a kopancom. Dvoch dokonca pohrýzol agresívny páchateľ.

V priebehu 24 hodín si potrebovali nazlostení muži vybiť zlosť na spišskonovoveských obvoďákoch hneď dvakrát. Chlapi po útoku museli vyhľadať lekárske ošetrenie. K prvému prípadu došlo v jednom z penziónov v Novoveskej hute. Brat sa tam mal vyhrážať bratovi so zabitím. Keďže sa bál o vlastný život, privolal si na pomoc políciu.

V druhom prípade policajti zasahovali v spišskonovoveskej osade. Tretí útok sa mal odohrať na obvodnom oddelení. "Išlo o skutky, kedy boli policajti vyslaní na preverenie oznámenia v súvislosti s podozrením z nebezpečného vyhrážania, v druhom prípade dokumentovali prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a tretím skutkom bolo poškodzovanie cudzej veci," uviedla krajská hovorkyňa polície Lenka Ivanová. 

V osade Vilčurňa podľa miestnych policajná hliadka našla zlodeja z potravín. Keď ho brali, jeho 18-ročný brat zaútočil na hliadku. Drevenou palicou tiež udrel do služobného auta. "Čo spravil? veď nespravil nič. Ta koho zabil? Však nikoho nezabil," reagovala matka útočníka Magdaléna Čonková. 

V Novoveskej Hute sa muž pri zatýkaní zahnal lakťom na policajta. Ihneď mu priskočili na pomoc kolegovia. Keď mu nasadzovali putá, dvoch z nich pohrýzol do rúk. Museli byť ošetrení. "Policajti po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov všetky osoby umiestnili do cely policajného zaistenia a vo všetkých troch prípadoch vzniesli obvinenie za prečin útoku na verejného činiteľa," informovala o prípade Lenka Ivanová. 

Policajti sa s takýmito páchateľmi nemaznajú. Pri každom útoku na verejného činiteľa navrhujú aj väzobné stíhanie. To im v tomto prípade vyšlo. "Obvineným osobám za tento skutok hrozí trest odňatia slobody až na 5 rokov," dodala Lenka Ivanová. 

Dráma v osade sa takmer skončila tragicky. Dôchodcu s revolverom v ruke spacifikovali osadníci: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy