Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Dvaja mŕtvi po desivej streľbe na pohrebe. Medzi obeťami je aj len 15-ročný chlapec
Zdielať na

Dvaja mŕtvi po desivej streľbe na pohrebe. Medzi obeťami je aj len 15-ročný chlapec

FLORIDA / Pravdepodobne ostrý spor medzi členmi rodiny vyústil do streľby, ktorá si vyžiadala dve obete. Dráma sa odohrala po skončení pohrebu. Polícia po strelcovi pátra.

Neznámy strelec je na úteku, potom čo spustil paľbu na skupinu ľudí na predmestí mesta Palm Beach. Lietajúce guľky usmrtili 15-ročného chlapca a dospelého. Incident sa stal pri kostole, kde sa konala posledná rozlúčka so zosnulým. "Incident nemá absolútne nič spoločné s našou cirkvou ani farníkmi," povedal tamojší pastor Tywuante D. Lupoe.

Polícia bola na mieste v priebehu pár minút, ale nikoho nezatkla. Obavy z možných násilností vládli už pred konaním pohrebu. Pastor preto na obrad zabezpečil ozbrojenú ochranku a policajnú prítomnosť. Samotný pohreb sa zaobišiel bez incidentov. K streľbe došlo až vtedy, keď sa členovia rodiny začali rozchádzať.

"Možno táto rodina žije medzi ľuďmi, ktorí sú súčasťou našej komunity. V každom prípade im ale nič nehovorí, čo je láska k blížnemu," skonštatoval pastor. Podľa polície padlo 13 výstrelov. Zranenia utrpela aj jedna žena, ktorá skončila v nemocnici. Vyšetrovatelia sa domnievajú, že nešlo o náhodný čin násilia. Incident zrejme súvisí s dlhodobým sporom medzi príbuznými zosnulého.

Streľba pri pediatrickej ambulancii v Myjave. Cez okno čakárne preletel do vnútra projektil. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy