Zatiahnuté
10°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Hasiči tri dni bojovali s požiarom. Majiteľ utrpel miliónovú škodu, prevádzku nemal poistenú
Zdielať na

Hasiči tri dni bojovali s požiarom. Majiteľ utrpel miliónovú škodu, prevádzku nemal poistenú

ŠURANY / Majiteľ výrobného podniku v Šuranoch, kde vznikol požiar s ktorým hasiči bojovali 3 celé dni, sa vyjadril, že ho mrzí čo sa stalo. Prevádzku nemal poistenú a utrpel niekoľko miliónovú škodu. Státisícové škody počítajú aj v susednom autoservise, kam sa oheň rozšíril, aj u miestneho pestovateľa kaktusov, ktorý prišiel o sadenice.

"Zhorenisko, zhorenisko ... my sme doplatili na neschopnosť a šlendriánstvo druhých, lebo my sme mali našu prevádzku v top stave," opísala tragédiu majiteľka autoservisu Tatiana Danielová. 

Požiar v Šuranoch sa ráno definitívne podarilo uhasiť. Na miesto nastúpili vyšetrovatelia a technici. Od nich sa očakáva odpoveď, kde presne, kedy a prečo vznikol požiar, ktorý sa rozrástol do obrovských rozmerov. "Týmto by som sa chcela veľmi pekne poďakovať všetkým záchranným zložkám, to sa ani nedalo opísať, ako boli ochotní bojovať za majetok druhých," poďakovala Tatiana Danielová. 

V autoservise počítajú škody na zhruba 200 tisíc eur a to sa im veľkú časť zaradenia, prístrojov a vo vnútri zaparkovaných áut podarilo vyniesť skôr, než sa oheň dostal do ich priestorov zo susednej haly. "Teraz sanácia čo nastane, to sa tam všetko začne narátavať, takže to pôjde vo vyšších číslach," dodala majiteľka. 

Škody počíta aj miestny pestovateľ kaktusov. Obrovské zadymenie a vysokú teplotu neprežila ani jedna z 200 tisíc sadeníc, ktoré tu mal na zimu uskladnené vedľa haly, v ktorej bola postavená linka na skúšobnú prevádzku. "Teraz sme v januári mali spracovávať pneumatiky opotrebované, na to sme tiež mali povolenie," povedal Imrich Forró, majiteľ výrobnej prevádzky. 

Najväčšou komplikáciou bolo, že požiar sa po niekoľkých hodinách rozšíril na opotrebované pneumatiky, z ktorých chcela výrobná spoločnosť vyrábať vlastný výrobok - akustickú izolačnú vrstvu. Staré gumy mali uložené nielen v hale, ale doslova nimi obložili halu aj z vonka. "Bezmála 200 kamiónov si dovolím tvrdiť, že tu je určite, bolo, už nie je, bolo. Keby to ukladal tak, ako sa to má ukladať, tak sa toto nestane," vymenovala Tatiana Danielová. "To sú tu ľudia, ktorí to povedia, čo bolo v poriadku, čo nebolo v poriadku. Nemali sme to poistené ... v júli nám vypovedali zmluvu, nejaké problémy sme mali, takže neviem, ja som ...prišiel o všetko, takže ..prepáčte," dodal majiteľ výrobnej prevádzky. 

Hasiči vykonávajú už len monitoring požiaroviska, všetci sa vrátili na svoje stanice, postupne si budú odnášať výstroj a zariadenia, ktoré tam ešte zostali.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy