Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Rozuzlenie streľby v zdravotnom stredisku v Myjave. Prihlásil sa k nej 63-ročný muž
Zdielať na

Rozuzlenie streľby v zdravotnom stredisku v Myjave. Prihlásil sa k nej 63-ročný muž

MYJAVA / Včerajšia streľba v zdravotnom stredisku v Myjave, pri ktorej zablúdený projektil zasiahol ženu, má vysvetlenie. Polhodinu pred polnocou sa na polícii dobrovoľne prihlásil 63-ročný muž, ktorý sa priznal, že spúšť stlačil on. Vraj sa to stalo omylom

Prestrelené okno a jedna zranená žena. Taký je výsledok včerajšej streľby v Myjave. Projektil z ničoho nič vletel do čakárne detskej ambulancie v súkromnom zdravotnom stredisku. "Bol to šok, včera to bolo kruté a dnes už je to lepšie, ale nič moc," opísala udalosti ordinujúca lekárka. "Bola to silná rana," potvrdila svedkyňa. 

​Náboj zasiahol ženu sediacu na lavičke. Obrovským šťastím bolo podľa svedkov to, že mala pri tele tašku, ktorá zásah stlmila. Zranenia neboli vážne a pacientku po jednorazovom ošetrení pustili domov. "Prišla som sem, tu na zemi už bol projektil, bolo to tu uzatvorené, no a strašné stresy, ľudia boli zúfalí, hotoví, že čo sa to tu na tej Myjave deje," opísala udalosti svedkyňa. 

Kriminalisti zaisťovali stopy na mieste niekoľko hodín. Od začiatku tvrdili, že ide o zablúdenú strelu a ľudom nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo. Ako sa napokon ukázalo, mali pravdu. 

Po 14 hodinách od výstrelu došlo v prípade k zvratu. Na obvodné oddelenie v Myjave prišiel muž, ktorý sa ku všetkému priznal. "Strela pravdepodobne vyšla z legálne držanej krátkej guľovej zbrane 63-ročného muža, a to z dôvodu nesprávnej manipulácie so zbraňou," informoval Pavol Kudlička, hovorca KR PZ Trenčín. 

Muž sa mal policajtom priznať, že náhodný výstrel nastal v okamihu keď si čistil svoj revolver. To čo svojim nezodpovedným konaním spôsobil sa mal následne dozvedieť z médií. Podla informácií zo zdroja z prostredia polície mal výstrel padnúť z ulice na kopci. Ľudia pre TV JOJ potvrdili, že tam ráno boli kriminalisti. "Boli tu dnes policajti, v tom kontajneri boli, boli boli tu, ale my sme sa neboli pýtať, že čo ako," povedali obyvatelia. 

Údajného strelca TV JOJ nenašla. O koho ide, netušia ani miestni .Polícia zatiaľ žiadne obvinenie voči konkrétnej osobe nevzniesla. "Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu, v trestnej veci prebiehajú ďalšie procesné úkony," dodal Pavol Kudlička.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy