Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Psíčkari, pozor: Nebezpečné návnady sa opäť objavujú
Zdielať na

Psíčkari, pozor: Nebezpečné návnady sa opäť objavujú

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Nebezpečné návnady nastražil niekto na psičkárov v Liptovskom Mikuláši. Na priestranstve medzi panelákmi našli porozhadzované párky s kovovými pripínačkami.

Dvaja kamaráti venčili svoje psy na Nábreží v Liptovskom Mikuláši. Večerná prechádzka sa však nečakane skončila návštevou veterinára. "Zrazu sme videli, ako psíček začal niečo žrať, tak kamarát rýchlo priskočil a vytiahol jej to z pysku," povedal Ľubomír Sova, psíčkar. 

Už podľa hmatu tušil, že jeho dvojročná sučka Kimi takmer prehltla niečo nebezpečné. "Odkrojená párka a v tom bola pripínačka, čo sa dávajú na nástenky, normálne kovová," pokračoval Ľubomír.

V blízkom okolí našli ešte viacero takýchto návnad. Potom ako ich pozbierali, vzal sučku jej majiteľ k veterinárovi. Röntgenové vyšetrenie našťastie žiadne cudzie predmety v jej žalúdku neodhalilo. Vďaka všímavosti a pohotovej reakcii majiteľa sa tento prípad skončil dobre.  Nie vždy je tomu, žiaľ, tak. 

"Za určitých podmienok mohlo dôjsť k perforácii, čiže ľudovo povedané k pretrhnutiu tenkého čreva. Je to dosť bolestivá smrť, len majiteľ by si to nemusel spojiť s týmto, pokiaľ by si nevšimol, že pes niečo také zožral," vyjadrila sa veterinárka  Katarína Baláž-Bačkorová.  Takéto konanie možno klasifikovať ako týranie zvierat. V obzvlášť závažných prípadoch zaň hrozí páchateľovi väzenie na 1 až 5 rokov.

​Nebezpečný vírus najmä pre psov. Pozrite si o ňom reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy