Oblačno
Bratislava
Rudolf
17.4.2024
Rušeniu nočného kľudu odzvonilo. Mestskí policajti majú nového pomocníka
Zdielať na

Rušeniu nočného kľudu odzvonilo. Mestskí policajti majú nového pomocníka

MEDZILABORCE / Párty u susedov, hlasný spev či hudba. Hluk robí problémy najmä večer. Ľudia, ktorý zaň môžu zväčša okrem pokuty, nedostanú žiadny trest. Aj v Medzilaborciach s tým dlho bojovali, mesto sa preto rozhodlo zakúpiť hlukomer.

Výhovorky im viac nepomôžu. Mestskí policajti v Medzilaborciach majú v rukách prístroj na meranie hluku. "Vždy argumentovali, že nie je to nahlas, že je to v norme. Lebo to je subjektívny názor, čo je pre koho prípustná hodnota. Ale keď už máme túto tabuľku a prístroj, tak to sú fakty, ktoré nevyvrátia," vyjadril sa Martin Dimun, náčelník MsP. Vďaka hlukomeru dokážu mestskí policajti presne zistiť, či hranica prípustných hodnôt bola prekročená alebo nie. Pre nadmerný hluk sa na mestskú políciu obyvatelia mesta obracali často. "Aj v okolí barov, reštaurácií, terasy, napríklad parkoviská, niekedy nám tam mládež púšťa hudbu z vozidiel, alebo driftujú, takže aj na to sa to dá využiť," poznamenal náčelník mestskej polície. 

Hlukomer je pre Medzilaborčanov veľkým pomocníkom. V susedných mestách ho zatiaľ nemajú. Výška pokuty, ktorú môžu pri spôsobení nadmerného hluku alebo pri rušení nočného kľudu udeliť, je do výšky 33 eur.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy