Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Smutný návrat domov z práce čakal na ženu z Kuzmíc. Jej dom pohltili plamene
Zdielať na

Smutný návrat domov z práce čakal na ženu z Kuzmíc. Jej dom pohltili plamene

KUZMICE / Smutný návrat z práce domov zažila žena z Kuzmíc. Jej rodinný dom pohltili plamene. Požiar vznikol v kuchyni a veľmi rýchlo sa rozšíril aj na strechu. Napriek veľkej snahe hasičov, oheň zničil prakticky celý nedávno zrekonštruovaný dom.

Takýto smutný pohľad sa včera podvečer naskytol obyvateľom obce. Jeden z rodinných domov zachvátil požiar. Plamene šľahali do niekoľko metrových výšok. "Ja som už videl iba oheň a počul som hasičov. Riadne to zhorelo," opísal požiar miestny obyvateľ. 

Po príchode hasičov bola už celá strecha rodinného domu v plameňoch. Vo vnútri sa v tom čase našťastie nikto nenachádzal. "Museli sme rozbiť okná, lebo vchodové dvere boli zatvorené a horel už aj interiér, takže bol sťažený vstup do priestorov domu," uviedol veliteľ zásahu Ján Rožok. 

Požiar likvidovali profesionálni hasiči z Trebišova a tiež dobrovoľníci zo Zemplínskej Teplice. Ešte pred zásahom sa však od susedov dozvedeli, že sa v dome majú nachádzať propán butánové fľaše. "Ktoré boli následne termokamerou nájdené, ochladené a vynesené na bezpečné miesto," potvrdil veliteľ hasičov. 

Hasiči dostali požiar v krátkom čase pod kontrolu. Časť domu však zhorela úplne do tla. "Zhorený je interiér domu a krov strechy. A tiež hrozí prepadnutie krovu," dodal Rožok. 

Podľa susedov v dome bývala sestra so svojím bratom, ktorý je ale momentálne v zahraničí. Ničivý požiar ich pripravil o bývanie, ktoré si len nedávno zrekonštruovali. Škodu vyčíslili na 26 tisíc eur. "Je to škoda, prednedávnom dali dokopy strechu, všetko a teraz to zhorelo," povedal obyvateľ obce. 

"Príčinou vzniku požiaru bola technická porucha elektroinštalácie v priestore kuchyne s následným rozšírením požiaru na drevenú stropnú konštrukciu a následne aj na strešnú konštrukciu rodinného domu," uviedol zisťovateľ príčin požiaru Marián Kováč. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy