Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Muž vytiahol zbraň na manželku a dcéru. Súd v Čadci mu už vymeral trest
Zdielať na

Muž vytiahol zbraň na manželku a dcéru. Súd v Čadci mu už vymeral trest

ČADCA / Okresný súd v Čadci sa zaoberal nepríjemným prípadom, ktorý sa odohral medzi tými najbližšími. 58-ročnému Jánovi z kysuckej obce Olešná, ktorý má na svedomí tento incident, už sudca vymeral trest.

Kysučan Ján sa neštítil vytiahnuť zbraň na svoju manželku a dokonca aj na svoju dcéru. Síce to bola len vzduchovka, no, samozrejme, obidve ženy poriadne vystrašil. Otec rodiny sa najprv vyhrážal svojej manželke a vulgárne jej pritom nadával. Prišla ich dcéra a vulgarizmami najhrubšieho zrna počastoval aj ju. Navyše namieril na ňu hlaveň pušky so slovami, že ju tiež zabije.

"Obvinený bol uznaný za vinného zo spáchanie prečinu nebezpečného vyhrážania," informoval hovorca krajského súdu Jozef Michňa.  Za takýto čin mu hrozila strata slobody až na tri roky. Sudca trestným rozkazom však rozhodol, že Ján do väzenia nepôjde.

"Bol mu uložený trest odňatia slobody vo výmere šesť mesiacov s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu osem mesiacov," dodal Michňa. Pri udeľovaní trestu okresný sudca prihliadal na doterajší život vinníka a aj na okolnosti jeho vyčíňania. "Taktiež mu bolo uložené obmedzenie spočívajúce v zákaze  požívania alkoholických nápojov a trest prepadnutia veci," pokračoval hovorca súdu. 

To znamená, že v čase trvania podmienky musí sekať dobrotu a rovnako sa vyhnúť alkoholu, lebo ak nie, mohol by ísť za mreže.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy