Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Opatrovateľka okrádala 88-ročnú dôchodkyňu. Počas celého výsluchu plakala
Zdielať na

Opatrovateľka okrádala 88-ročnú dôchodkyňu. Počas celého výsluchu plakala

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Na Okresný súd v Bánovciach nad Bebravou dnes eskortovali 49 ročnú ženu. Z domu 88 ročnej dôchodkyne mala ukradnúť zlaté šperky a obrazy. Nevládnu babičku opatrovala a využila jej bezbrannosť.

Žena opatrovala 88-ročnú dôchodkyňu a podľa polície ju pomaly okrádala. "Obvinená mala počas toho, ako opatrovala nevládnu 88 ročnú ženu jej postupne z domu odcudziť zlaté šperky a obrazy," uviedol policajný Pavol Kudlička. 

Cennosti odnášala z domu postupne a snažila sa ich rozpredať.To, že v dome chýbajú, si rodina dôchodkyne všimla až po jej smrti. Okamžite zalarmovali policajtov. Tí veľmi rýchlo zistili, že cennosti z domu ukradla opatrovateľka."Zlaté šperky predala v záložni a obrazy ponúkla na predaj. Obrazy sa podarilo policajtom zaistiť a následne budú vrátené. krádežou vznikla škoda 2390 eur," pokračuje Kudlička. 

Policajný vyšetrovateľ ju obvinil z krádeže a žena sa ocitla na súde. "Prokurátor podal návrh na väzbu, pretože je tu dôvod, že bude pokračovať v trestnej činnosti," hovorí prokurátor okresnej prokuratúry Marián Kolár. 

Rovnaký trestný čin podľa informácií TV JOJ totiž spáchala aj v minulosti. Svoje konanie ľutovala a so slzami v očiach sľubovala, že to už neurobí. Plač obvinenej bolo počuť aj z pojednávacej miestnosti. Plakala po celý čas výsluchu.

Von nakoniec vyšla bez pút. Sudca ju do väzby nevzal. "Súd sa s tým stotožnil iba čiastočne, ponechal ju na slobode, s tým, že sa bude hlásiť u probačného úradníka," potvrdil Kolár. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy