Jasno
13°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Hasiči nad ránom zasahovali pri Banskej Bystrici. Majiteľke zhorela celá strecha
Zdielať na

Hasiči nad ránom zasahovali pri Banskej Bystrici. Majiteľke zhorela celá strecha

BANSKÁ BYSTRICA / Ranný požiar v obci pri Banskej Bystrici postavil hasičov na nohy. Majiteľka domu stihla z domu ujsť, no pohľad na celú strechu v plameňoch nebol jednoduchý. Načas ju k sebe prichýlili susedia.

Krátko pred štvrtou hodinou ráno zasahovali hasiči pri požiari strechy rodinného domu v Môlči pri Banskej Bystrici. Majiteľku, ktorá v tom čase spala vo vnútri, zobudil štipľavý dym. Žena stihla vybehnúť z domu a rýchlo volala hasičov. Keď dorazili na miesto, strecha bola v plameňoch.

Na mieste aj v týchto chvíľach zasahuje 13 hasičov z Banskej Bystrice a Zvolena. Tí museli strechu rodinného domu rozpíliť, aby sa dostali k jednotlivým ohniskám požiaru. Majitelia si dom postupne prerábali, strechu dokončili len minulý rok. Šokovanú majiteľku prichýlili susedia. "Majiteľka bola v čase hlásenia mimo objektu. Odpojili sme prívod elektrickej energie, zásah sa začal hasiacimi prácami, vzhľadom na nedostatok hasiacich látok boli privolané ďalšie sily a prostriedky,"  uviedol veliteľ zásahu Ján Ťurek. 

K tragickému požiaru prišlo deň predtým aj u našich českých susedov. Tam plamene zasiahli domov dôchodcov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy