Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Polícia pátra po nočnom fantómovi. V uliciach Michaloviec podpálil autá
Zdielať na

Polícia pátra po nočnom fantómovi. V uliciach Michaloviec podpálil autá

MICHALOVCE / V Michalovciach je po nociach poriadne horúco. Polícia intenzívne vyšetruje požiare, ku ktorým tam počas posledných dvoch nocí došlo. Plamene poškodili dokopy šesť zaparkovaných vozidiel. Minimálne v jednom prípade išlo o dielo podpaľača. Škody odhadli na viac ako 35-tisíc eur.

Počas posledných dvoch nocí zasahovali hasiči na rovnakej ulici. Dôvodom boli požiare osobných áut. Prvý požiar vypukol po polnoci z piatka na sobotu. V plameňoch sa ocitlo auto luxusnej značky. Horelo rovno pod oknami paneláka. "Pri požiari došlo k zničeniu prednej časti osobného motorového vozidla značky mercedes, jeho kolies a poškodeniu vedľa stojaceho vozidla peugeot," uviedol Marián Kováč, zisťovateľ príčin požiarov. "Škoda, ktorá majiteľovi vozidla vznikla, bola vyčíslená na viac ako 15-tisíc eur," povedala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. "Príčina vzniku požiaru je momentálne v štádiu zisťovania," dodal Marián Kováč. 

Ďalšiu noc v takmer rovnakom čase a na tej istej ulici opäť horelo. Oheň tentokrát zachvátil škodovku. Doposiaľ neznámy páchateľ ju polial horľavinou a zapálil. Šľahajúce plamene sa však rozšírili aj na ďalšie tri blízko stojace autá. "Po príchode na miesto boli požiarom zasiahnuté štyri vozidlá, ktoré sme následne uhasili penou," informoval Peter Greško, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce. "Polícia udalosť na mieste zdokumentovala, kriminalistický technik zaistil stopy, ktoré budú zaslané na expertízne skúmanie," dodala Lenka Ivanová. 

Po požiari zostali z dvoch áut len nepojazdné vraky. Ďalšie dve oheň čiastočne poškodil. Škodu majitelia dokopy vyčíslili na viac ako 20-tisíc eur. "Príčinou vzniku požiaru bolo úmyselné zapálenie za pomoci horľavej kvapaliny a otvoreného ohňa," povedal Marián Kováč. "Polícia v oboch prípadoch začala trestné stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci a po páchateľovi pátra," dodala Lenka Ivanová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy