Jasno
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Tragický koniec pátrania po nezvestnom mladíkovi. Zdenka (†20) našli mŕtveho
Zdielať na

Tragický koniec pátrania po nezvestnom mladíkovi. Zdenka (†20) našli mŕtveho

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ / Do neskorej noci hľadali policajti nezvestného 20-ročného Zdenka z Liptovského Mikuláša. Mladík odišiel z domu bez vysvetlenia, viacerým kamarátom rozposlal list na rozlúčku. Dnešné pátranie, žiaľ, najhoršie obavy jeho blízkych potvrdilo.

Mladíkovo osobné auto našli jeho kamaráti vo večerných hodinách odstavené na okraji Liptovského Mikuláša. Biely Volkswagen nezvestného Zdenka stál mimo parkoviska na lúke, po 20-ročnom mladíkovi tu ale nebolo ani stopy. Jeho kamaráti od neho dostali niekoľko znepokojivých správ, mali obavy, že si môže siahnuť na život. Kontaktovali preto policajtov a tí rozbehli na Háji pátraciu akciu.

Pri hľadaní nezvestného pomáhali aj psovodi so psami. V teréne boli aj policajti zo susedného ružomberského okresu. Okolie tunajšieho vojenského cintorína prehľadávali do neskorých nočných hodín, no bezvýsledne. Pri stredajšom pátraní pomáhali policajtom aj horskí záchranári. Viacerých z nich stiahli do ostrej akcie zo zimného sústredenia. "My sme mali akurát kurz na Brčalovej chate, kde sme cvičili so psami na lavínach," povedal záchranár HZS Západné Tatry Rudolf Žuffa.

"Pátrania sa zúčastnilo 15 záchranárov HZS a 12 psov," uviedol záchranár lavínovej prevencie HZS Milan Lizúch. Práve jeden z nich našiel najskôr bundu nezvestného a po chvíli na zemi v snehu aj nehybné telo. Mladík sa od svojho auta vybral pešo smerom do mesta. "Obhliadajúci lekár predbežne vylúčil cudzie zavinenie a za účelom zistenia presnej príčiny smrti muža nariadil pitvu," vyjadril sa hovorca KR PZ Žilina Radko Moravčík.

Dobrovoľníci a profesionáli pátrali po nezvestnom 26-ročnom mužovi. Jeho telo, žiaľ, našli bez známok života. Viac sa dozviete vo VIDEU: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy