Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Starosta nafúkal za volantom viac ako jeden a pol promile. Obec môže mať problémy
Zdielať na

Starosta nafúkal za volantom viac ako jeden a pol promile. Obec môže mať problémy

MUĽA / Starosta jednej z obcí vo veľkokrtíšskom okrese nafúkal za volantom viac ako jeden a pol promile a už ho aj právoplatne odsúdili. To by znamenalo okamžitú stratu mandátu starostu a obec už podľa tohto mal niekoľko dní viesť jeho zástupca. V malej obci Muľa o ničom nevedia.

Vinník bol obvinený a už aj odsúdený v tzv. superrýchlom konaní. Dostal peňažný trest a zákaz šoférovať na 2 roky. "Okresný súd vydal trestný rozkaz, ktorým uznal vinným Vojtecha N. z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Rozhodnutie je právoplatné," vyjadrila sa hovorkyňa OS B. Bystrica Nina Uhrovičová.

​Viaceré zdroje TV JOJ potvrdili, že za volantom sedel starosta obce Muľa. "Starostovi v momente odsúdenia za úmyselný trestný čin zaniká tento mandát. To znamená, že obec do doplňujúcich komunálnych volieb povedie jeho zástupca," povedal hovorca ZMOS Michal Kaliňák. V obci, ani na úrade ale o ničom nevedia. "Zatiaľ som sa ešte s ním nestretol, takže Vám neviem povedať nič nového," povedal poslanec OZ Miroslav Botoš.

Odsúdeného starostu sme nestretli ani na úrade a ani doma, vraj je PN. Podľa asistentky úraduje cez telefón, ten nám ale nezodvihol a nezavolal ani späť. Na svojom poste je už ale podľa všetkého niekoľko dní neoprávnene. Ak za ten čas podpisoval nejaké dokumenty, obec môže mať problémy. "Ak by rozhodoval, alebo prijímal rozhodnutia, tak už tak robí ako občan a teda jeho rozhodnutia by boli nielen spochybniteľné, ale aj napadnuteľné na súde, pretože by rozhodoval na základe kompetencií, ktoré stratil," skonštatoval hovorca ZMOS Michal Kaliňák.

Starosta pre haváriu skončil v nemocnici. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy