Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Pre ľudí zábava, pre zvieratá strach. Zábavná pyrotechnika stála psíka život
Zdielať na

Pre ľudí zábava, pre zvieratá strach. Zábavná pyrotechnika stála psíka život

NITRA / Zrazený psík a zvieratá, ktoré utiekli z domu. Aj toto priniesli výbuchy zábavnej pyrotechniky v Nitre. Jeden psík dokonca v strachu bežal až 15 kilometrov.

Ohlušujúce výbuchy zábavnej pyrotechniky sú pre zvieratá stresujúce a poznajú to mnohí majitelia. Napríklad 5 ročný Danken s tým spočiatku problém nemal, stačila však jedna zlá skúsenosť.

"Za nás hodili delobuch aj ja som sa naplašil a odvtedy ten psík má dosť veľký problém," uviedol majiteľ psa Pavel Žibritovský. "Pre to zviera je neznáma a preto sa bojí, či už hluku alebo efektov," vysvetlil veterinár Ivan Šidík. 

Zábavná pyrotechnika dokáže niektoré zvieratá tak vyplašiť, že utekajú z domu. Počas začiatku tohto roka mali v útulku niekoľko výjazdom ku psíkom, ktorí bežali po uliciach.

Konkrétne na nový rok išlo napríklad v Nitre o 5 krížencov."Boli vystrašené, pohybovali sa po ceste, kde ohrozovali premávku. Našťastie, dali sa na privolanie odchytiť," priblížil František Kubíček z útulku zvierat. 

Psy však mali čip a zakrátko sa vrátilo domov k majiteľom. Také šťastie však nemal menší psík, ktorý bol iba chvíľu na dvore sám. Po výbuchu petardy ušiel z domu. Vbehol rovno pod kolesá auta."Psíka sme prevzali v priebehu pár minút. Počas transportu uhynul," skonštatoval František Kubíček. 

Podľa zástupcu útulku zvierat počas tohto roku utekalo oveľa menej psíkov ako v minulosti. "V minulom roku sme mali 10 výjazdov a tento rok zhruba na polovicu," doplnil Kubíček. 

Odborníci tvrdia, že je to hlavne o majiteľoch, ktorí dávajú väčší pozor na domácich miláčikov.

Suku Beky (5) zastrelili na okraji lesa, jej telo našiel majiteľ po 2 dňoch. Za vinníka označil poľovníka: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy