Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pátranie po Andrejovi (28) pokračuje. Pri hľadaní použili drony
Zdielať na

Pátranie po Andrejovi (28) pokračuje. Pri hľadaní použili drony

PETROVO / Pátranie po nezvestnom 28-ročnom Andrejovi, o ktorom sme vám hovorili v pondelok, pokračuje. Muž pred týždňom odišiel na prechádzku do lesa. Dnes ho hľadali aj príslušníci pohotovostného pátracieho tímu z Nitry, ktorí použili drony.

Pátranie po Andrejovi pokračovalo aj v utorok. Desiatky ľudí prehľadávali lúky, lesy, ale aj vodné toky v okolí dediny. "Je tu veľmi členitý terén. Myslím si, že pátrací tím je veľmi zohraný. Robia sa rojnice," uviedol Marián Kapusta, dobrovoľný hasič. "Záchranári boli rozdelení na dve skupiny a hermeticky skoro do okruhu dvoch kilometrov od obce sme prehľadali všetko," informoval Alexander Berek, generálny riaditeľ ŠKZS Slovakia. 

Do pátracej akcie sa zapojili aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí, ľudia z dediny, ale aj špeciálna kynologická služba. "Mali sme špeciálne cvičených psov na živé i neživé osoby a aj na vodné vyhľadávanie," vymenoval Alexander Berek.

Príslušníci pohotovostného pátracieho tímu prehľadávali ťažko dostupný terén štvorkolkou a používali aj drony. "Aj napriek enormnej snahe všetkých zúčastnených na pátracej akcii sa nezvestného Andreja doposiaľ nepodarilo vypátrať," povedala Lenka Ivanová, hovorkyňa KR PZ Košice. 

Ani po 7 dňoch sa Andreja stále nájsť nepodarilo, jeho rodina však stále verí, že sa vráti domov. "Stále ho čakáme, nech sa vráti, jeho otec je chorý," dodáva smutne mama Blanka Značková. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy