Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kúsok od tragédie. Dva rozzúrené psy sa vyrútili na dôchodkyňu so sučkou, útok zastavili až guľky policajtov
Zdielať na

Kúsok od tragédie. Dva rozzúrené psy sa vyrútili na dôchodkyňu so sučkou, útok zastavili až guľky policajtov

HRNČIAROVCE NAD PARNOU / K obrovskej tragédii chýbalo len málo. Staršia pani bola na prechádzke so psom, keď sa na ňu vyrútili dva rozzúrené psy a na sučku zaútočili. Do pár minút boli na mieste policajti, ktorí museli psov usmrtiť.

Pani Oľga žije v Hrnčiarovciach nad Parnou v rodinnom dome. Keď bola na prechádzke s dvojročnou sučkou Ajme, z neďalekého priemyselného areálu vybehli cez bránu dva rozzúrené Americké Bandogy. Tí sa na psíka vrhli a začali ho doslova trhať. Svôjho domáceho miláčika bránila ako vedela. Obrovským šťastím bolo, že rozzúrené psy nezaútočili aj na ňu a celý nepríjemný incident neskončil s fatálnymi následkami.

75-ročná pani Oľga nám opísala chvíle strachu, ktoré prežívala. "Pena im z papule fŕkala na všetky strany. To nechcem v živote zažiť. Ja som potom tých psov bila po hlave. To je taký moment, že na seba nemyslíte. Ja neviem, kde som túto silu vzala. Vtedy nerozmýšľate," uviedla. 

Do pár minút prišli hliadky 

Okoloidúci svedok zavolal na políciu. Do pár minút prišlo na miesto niekoľko policajných hliadok. PMJčkári sa snažili psov rozdeliť. Tie boli naďalej agresívne a útoky neprestávali. Policajti použili aj pušku s plastovými projektilmi. Nakoniec ich museli usmrtiť pištoľou s ostrými nábojmi.

Podľa odborníka psy musia byť vždy na vôcke a zodpovedný je za nich držiteľ. "Stávať sa to nemôže. Proste to je zo zákona. Zo zákona si každý majiteľ aj držiteľ musí psa zabezpečiť a nemôže behať na voľno a vôbec nie takýto veľký pes," vysvetlil Ronald Antony zo Slobody zvierat. 

Doráňanú sučku našli po hodinách pátrania 

Po výstreloch sa doráňaná Ajme zľakla a ušla. Rodina aj dobrovoľníci ju dlhé hodiny hľadali. Ráno sa pustili do pátrania opäť."Do tretej som nezaspala, každú pol hodinu som chodila pozerať na bránku, či náhodou zo zadu neprišla, lebo som jej nechala otvorené," poznamenala pani Oľga. Mladú sučku sa podarilo okolo obeda vypátrať. Našli ju zranenú v miestnom potoku zhruba dva kilometre od jej domova.Podchladená a zranená a vysilená skončila u veterinára.

Odborníčka radí, čo by v prípade podobných útokov mohlo pomôcť."Možno by bolo dobré v tomto prípade nosiť nejaký kaser. Zase je tiež otázne, že ako ten pes by vás napadol, akým spôsobom, či vôbec by sme boli schopný kaser vytiahnuť. Ale ako taká prvá pomoc je to asi jediné," uzavrela Eva Marcinčáková zo Slobody zvierat. 

Psík, ktorému niekto nakvapkal do očí žieravinu, podstúpi operáciu. Polícia pátra po páchateľovi: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy