Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nočná služba sa v Bratislave skončila policajnou naháňačkou. Padlo aj niekoľko výstrelov
Zdielať na

Nočná služba sa v Bratislave skončila policajnou naháňačkou. Padlo aj niekoľko výstrelov

BRATISLAVA / Nočná služba sa v Bratislave skončila policajnou naháňačkou. Hliadka prenasledovala niekoľko ulíc muža, ktorý ignoroval povolenú rýchlosť jazdy. Padlo aj niekoľko výstrelov.

​Bratislavskí policajti počas nočnej služby spozorovali vodiča Škody Felícia, ktorý prechádzal po Lamačskej ceste vysokou rýchlosťou. Šofér s vozidlom síce spomalil, no následne odbočil smerom na Harmincovú ulicu, kde rýchlosť jazdy opäť výrazne zvýšil. Policajti sa ho rozhodli zastaviť.

​Vodič ich ignoroval a v jazde pokračoval ďalej, pričom v protismere narazil do obrubníka. S autom napokon zastal v strede cesty. Keď sa k vozidlu priblížili policajti, plyn znova pridal a začal s autom unikať. Policajti sa preto rozhodli použiť služobnú zbraň a 3-krát vystrelili na zadné koleso.

Aj napriek výstrelom a defektu vodič nezastavil. V jazde pokračoval na ulicu Janka Alexyho, kde zastavil v protismere, z vozidla vystúpil a dal sa na útek. Muža nakoniec zastavili až dva varovné výstrely do vzduchu. V súčasnosti sa nachádza v cele policajného zaistenia. Pri incidente sa nikto nezranil.

"Lustráciou v policajných evidenciách policajti zistili, že vodič viedol osobné motorové vozidlo aj napriek tomu, že má súdom uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá akéhokoľvek druhu na dobu troch rokov. Muž je dôvodne podozrivý zo spáchania trestného činu marenia výkonu úradného rozhodnutia," povedala hovorkyňa KR PZ Bratislava Lucia Mihalíková.

Pozrite si podobné archívne video tu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy