Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Šialený počin neznámeho páchateľa. Neďaleko ihriska nastražil párok so sklom ako návnadu pre zvieratá
Zdielať na

Šialený počin neznámeho páchateľa. Neďaleko ihriska nastražil párok so sklom ako návnadu pre zvieratá

KANIANKA / Párok, do ktorého neznámy páchateľ napichal sklo a konár odhodený v tráve. Takýto pohľad sa naskytol mladému mužovi v centre obce Kanianka neďaleko Prievidze. Návnadu tam niekto nastražil pravdepodobne úmyselne. Zarážajúce je, že ju hodil do trávy, v ktorej sa hrajú deti. Prípadom sa zaoberá polícia.

"Keď som išiel domov, tak som tu našiel párku napichanú sklom a paličkami," povedal nálezca návnady Peter Sedláček. Párok ležal v tráve, medzi panelákmi, neďaleko ihriska. Petrovi sa naskytol nelichotivý pohľad. Okamžite vedel, že párok niekto nastražil zámerne. "Určite je to nejaký chorý človek, ktorý chce ubližovať zvieratám," skonštatoval ďalej Peter.

"Prijali sme oznámenie o priestupku na neznámeho páchateľa, ktorý mal údajne vyložiť na verejné priestranstvo párok, ktorý bol napichaný sklom a rôznymi konármi, čo malo spôsobiť devastačné poranenia, či už voľne pohybujúcim sa alebo domácim zvieratám," vyjadril sa Pavol Procner, Obecná polícia Kanianka.

Peter neváhal a párok okamžite vzal. Zabránil tak tomu, aby ho nejaké zviera zjedlo. "Do kontaktu s týmto párkom mohli prísť aj deti, ktoré sa voľne hrajú v okolí ihriska," dodal Procner. "Môže to poraniť sliznicu pažeráka, dutiny brušnej a môže ten psík na to uhynúť, alebo aj mačka," skonštatoval veterinár Milan Sarvaš.

Podobné prípady sa tu vyskytli aj v minulosti. "Našli sme tu aj slaninu napichanú rybárskymi háčikmi, ale to som hneď vyhodil, lebo pes mi to chcel zožrať," povedal nálezca návnady. Obecní policajti po páchateľovi pátrajú. Analyzujú zábery z priemyselných kamier. "Prosím ľudí, ktorí niečo videli, aby sa dostavili na útvar mestskej polície," vyzýva verejnosť Pavol Procner.

Psík zhltol párok so žiletkou. Viac sa dozviete vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy