Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Zrazil cyklistu a z miesta ušiel. Policajti po mužovi dlho nepátrali
Zdielať na

Zrazil cyklistu a z miesta ušiel. Policajti po mužovi dlho nepátrali

UDAVSKÉ / Pri Udavskom zrazil cyklistu a namiesto toho, aby mu pomohol, z miesta nehody ušiel. Zranený muž skončil vo vážnom stave v nemocnici. Policajti na mieste nehody zozbierali všetky predmety, ktoré by ich k nezodpovednému vodičovi priviedli. Už teraz ale vedia, kto sedel za volantom auta. 65-ročný vodič sa totiž napokon prišiel udať sám. A nebol triezvy.

Na mieste zostal zničený bicykel, reflexná vesta a aj prilba. Aj keď cyklista podľa všetkého na svoju ochranu urobil, čo sa dalo, nestačilo to. Navyše vodič, ktorý ho zrazil, z miesta nehody ušiel. "To aj také sa stáva? Veľká nezodpovednosť. A v čase vianočnom. Bezcharakternosť," komentovala prekvapená okoloidúca Mária. 

Ku kolízii došlo okolo šiestej večer pred obcou Udavské v smere z Humenného. Záchranné zložky zranenému mužovi privolali až ďalší okoloidúci vodiči. "Muž pri nehode utrpel viacpočetné zlomeniny, bol pri vedomí a komunikoval," informovala Katarína Načiniaková, hovorkyňa záchrannej skupiny. 

Zranenú osobu záchranári na mieste ošetrili a potom ju previezli do nemocnice. Policajti zatiaľ na mieste nehodu dokumentovali a zbierali predmety, ktorý by ich k vodičovi priviedli. Teraz už vedia, že za volantom auta sedel 65-ročný muž z obce Rovné. Vodič sa napokon udal sám a prišiel sa prihlásiť na políciu. Aj u cyklistu, aj u vodiča vykonali dychovú skúšku. "U cyklistu dopadla dychová skúška negatívne. U vodiča s výsledkom viac ako 1,33 promile," povedal Igor Pavlik, hovorca KR PZ Prešov.

Prípad prešetrujú humenskí dopravní policajti a vo veci už aj začali trestné stíhanie. "Pre prečin ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," objasnil Igor Pavlik. "Neželám mu nič zlé, len nech sa mu nestane podobné," dodala okoloidúca. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy