Zatiahnuté
11°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Rukojemnícka dráma: Najskôr stĺkol partnerku a potom sa zabarikádoval s vlastnou dcérou v sanitke
Zdielať na

Rukojemnícka dráma: Najskôr stĺkol partnerku a potom sa zabarikádoval s vlastnou dcérou v sanitke

BUENOS AIRES / Život vlastnej dcérky ohrozoval otec, keď sa s ňou zabarikádoval v sanitke. Vyjednávanie trvalo hodiny a polícii sa nedarilo násilníka presvedčiť. Vlastné dieťa zobral muž ako rukojemníka po hádke s partnerkou.

Najskôr stĺkol svoju partnerku takmer do bezvedomia a potom sa istý Argentínčan zatvoril v sanitke zaparkovanej pred nemocnicou. V náručí mal pritom iba trojmesačné bábätko - vlastné dieťa. "Zabarikádoval sa vo vnútri sanitky. Vyjednávali sme s ním prostredníctvom psychiatrov, psychológov, dokonca cez prokurátora. Bol extrémne agresívny," uviedol policajný komisár Guillermo Basallo. 

Špeciálne policajné tímy obkolesovali okolie sanitky niekoľko hodín. Ani zdĺhavé vyjednávania s násilníkom neviedli k dohode. Muž reálne ohrozoval život vlastnej dcérky. Zásahové jednotky sa preto odhodlali využiť moment prekvapenia a vpadli do sanitky. "Obávali sme sa veľmi o život bábätka. Otec sa správal ako nepríčetný. Mal som strach o dieťatko." povedal Guillermo Basallo. 

Niekoľko hodinová dráma pred nemocnicou v Buenos Aires skončila napokon dobre. Otec skončil v rukách polície a bábätko pri matke, ktorá sa v nemocnici zotavuje zo zranení.

V Novom Meste nad Váhom polícia rieši prípad, pri ktorom žena brutálne zbila svojho druha:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy