Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Polícia zasahovala pri hromadnej nehode. Zrazilo sa päť áut
Zdielať na

Polícia zasahovala pri hromadnej nehode. Zrazilo sa päť áut

NIŽNÝ HRABOVEC / Cesta ako klzisko. Tak to vyzeralo vo štvrtok v okolí Vranova nad Topľou. Pri Nižnom Hrabovci sa zrazilo päť áut naraz. Zranených previezli záchranári do troch okolitých nemocníc.

Stalo sa to večer. Zatiaľ nevedno presne ako sa zrazili dve oproti sebe idúce autá a následne do nich narazili ďalšie tri. Cesta bola šmykľavá. Pre poľadovicu to vyzeralo ako na klzisku. "Nebolo posypané vôbec, to bol čistý ľad. Som išiel po tráve, bo sa nedalo, tu policajt, čo vyšetroval, tak spadol," opísal situáciu príbuzný účastníkov nehody. 

​Šmýkalo sa dokonca aj potom, keď úsekom prešlo cestárske auto. Medzi účastníkmi nehody bolo aj malé dieťa. Operačné stredisko vyslalo k nehode početné záchranárske posily. Ich pomoc potrebovalo 6 ľudí. Rozviezli ich do troch okolitých nemocníc. "Jedna pacientka utrpela vážne poranenia a musela byť uvedená do umelého spánku," informovala Alena Krčová, hovorkyňa OS Záchranárov. "Nemocnica prijala dvoch pacientov. Dve ženy sú hospitalizované," dodal Tomáš Kráľ, hovorca siete nemocníc. 

Dychové skúšky u všetkých vodičov boli negatívne.

Polícia hneď po nehode vydala výstrahu pred poľadovicou. Šmýkalo sa takmer v celom vranovskom okrese. Pre nehodu bola cesta pri Nižnom Hrabovci na niekoľko hodín úplne uzavretá. Stáť ostali aj autobusy. "My sme prišli asi hodinu po nehode. Bez troch minút tu tri hodiny stojíme," povedal vodič autobusu. "Príčina a okolnosti tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania," dodal Igor Pavlík, hovorca KR PZ Prešov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy