Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Strelec zo Serede: Nikomu som nechcel ublížiť, bola to nerozvážnosť
Zdielať na

Strelec zo Serede: Nikomu som nechcel ublížiť, bola to nerozvážnosť

SEREĎ / V Seredi počas osláv príchodu nového roka vyšiel medzi ľudí so samopalom v ruke a údajne pod vplyvom alkoholu strieľal okolo seba slepými nábojmi. Jeho kamarát mal strieľať z pištole ostrými. S informáciou prišiel ako prvý portál Sereď online.

O incidente v Seredi ako prvý informoval portál Sereď online. Polhodinu po polnoci vyšiel z bytovky muž so samopalom v ruke a vystrieľal dva zásobníky. Svoje konanie obhajoval tým, že bol pod vplyvom alkoholu a strieľal len slepými nábojmi. Pri ňom však mal byť muž, ktorý strieľal z krátkej guľovej zbrane a s ostrými nábojmi.

"Skutok sa stal pod vplyvom alkoholu, išlo o streľbu slepých nábojov. Nebolo cieľom ublížiť nikomu, len jak vám to poviem, nerozvážnosť...nič iné. A týmto by som sa chcel aj verejne ospravedlniť za vec, ktorú som spôsobil, možno si teraz niekto povie, že to hovorí každý, ale ozaj si to neviem odpustiť a je to pre mňa morálna potupa doslovne," uviedol pre portál seredonline.sk strelec Martin Keller. 

Policajti v stredu zistili totožnosť strelca, v nepriestrelných vestách prišli za ním do bytu a neskôr ho spolu so zaistenými zbraňami odviedli na policajnú stanicu. "Počas výsluchu muž uvoedol, že si vôbec nepamätá, čo v noci robil, pretože bol opitý a nepamätá si ani to, či strieľal," uviedla policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Zo strelcovho bytu policajtio v stredu odniesli 10 zbraní v legálnej držbe, 9 evidenčných kariet k zbraniam, zbrojný preukaz a viac ako 700 nábojov rôzneho kalibru. "Všetky zaistené zbrane a munícia sa podrobia expertíze na Kriminalisticko-expertíznom ústave PZ, ktorý bude skúmať aj to, akým spôsobom boli zbrane a či boli použité," dodala Kredatusová. 

Strelec tvrdil, že strieľal len slepými nábojmi. Ale aj takzvaná expanzná zbraň upravená na streľbu jednorázových dávok slepých nábojov by dokázala v dave, kde boli aj deti ublížiť. Podľa svedkov, však zbraň strielala viac dávok za sebou. "Tú streľbu videlo určite päťdesiat ľudí. Ten samopal sme videli reálne, lebo sa blýskal pri tých strelách a bola to dávka z automatu," opísal svedok Matúš. 

Majiteľ samopalu ale tvrdí niečo iné. "Do tejto zbrane, ktorá má dovolené, na jedno stlačenie spúšte viac výstrelov nie je možné, nakoľko je upravená...a je o tom aj papier, jedná sa o expanznú zbraň," dodal pre Sereď online Martin Keller. 

Svedkovia si stoja za svojim. "To určite nie! To proste bolo ratatatata. Nevyznám sa v tom, ale nemyslím si, že to bolo jednodávkové," dodal svedok Matúš. 

"Nie! to boli celé dávky. To viem určite, bol som na vojne, takže strieľal som zo samopalu, niekoľko výstreľov v priebehu sekundy," dodáva zase svedok Rasťo. 

"Keď teda ten človek začal strieľať do vzduchu zo samopalu tú dávku, tak sme sa vyplašili, lebo sme tam mali deti. Ale keď začali strieľať aj z krátkej zbrane, tak to nás už naozaj vyplašilo a rýchlo sme zobrali deti a utekali sme sa skryť," povedal svedok Pavol. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy