Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Majiteľ bagrov na prelom rokov nezabudne. Niekto mu podpálil bagre
Zdielať na

Majiteľ bagrov na prelom rokov nezabudne. Niekto mu podpálil bagre

PRIEVIDZA / V Prievidzi bolo počas silvestrovskej noci rušno. Hasiči zasahovali viackrát. Pätnásť minút po polnoci sa ponáhľali k horiacim bagrom. Stroje odstavené v oplotenom areáli vedľa frekventovanej cesty nieko úmyselne podpálil. Plamene ich úplne zničili. Majiteľ odhadol škodu na takmer 200 tisíc eur.

"Pozeral som sa tým smerom, zbadal som požiar hneď v zárodku," uviedol svedok a autor videa Ladislav Szalay. Svedkovia sa utekali pozrieť, či sa ešte niečo nedá zachrániť. Oba stroje však už boli celé v plameňoch. "Strašne to horelo, nedalo sa to zachrániť. Strašne to dymilo, niečo tam buchlo," dodal svedok. 

"Nepotešilo ma to, stroje sú zhorené, noli čisto nové. Ja si myslím, že to nbolo naplánované alebo sa opil a išiel podpaľovať mašiny," povedal majiteľ bagrov. 

To, že stroje niekto podpálil úmyselne majiteľovi potvrdili hasiči aj policajti. "Nemám s nikým problém, žiadne dlhy," dodal majiteľ bagrov. 

"Prievidzký policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie zo zločinu poškodzovania cudzej veci," uviedla hovorkyňa trenšianskej krajskej polície Danka Adámiková. 

Oba stroje zhoreli takmer celé do tla. Majiteľ ich môže zaviesť rovno na šrotovisko. Škodu vyčíslil na takmer 200 000 eur. Stroje mali pracovať na budovaní diaľnic.

Bagre boli odstavené v oplotenom parkovisku. V ich blízkosti sa nachádzalo množstvo nových áut. Požiar len zázrakom nezničil aj tie. Majiteľ strojov chce čo najrýchlejšie spoznať podpaľača a preto vypísal odmenu. "Päť tisíc eur dávam odmenu. Mňa nezaujíma, kto to podpálil, ale kto si to objednal," dodal majiteľ bagrov. 

Koncom roka zasahovali hasiči aj pri rozsiahlom požiari senníka. Pozrite si archívnu reportáž:​

Súvisiace články

Najčítanejšie správy