Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Mestskí policajti dostali k výstroji novinku. Vulgárne im nadávať sa vám už nevyplatí
Zdielať na

Mestskí policajti dostali k výstroji novinku. Vulgárne im nadávať sa vám už nevyplatí

PEZINOK / Vulgárne nadávať mestským policajtom sa nevyplatí. Od začiatku decembra môžu pri plnení úloh používať kamery bez toho, aby na to upozornili.

Mestskí policajti v Pezinku počas výkonu služby majú na uniformách prenosné kamery. Na začiatku priestupku si tu kameru zapne a celý priebeh priestupku je nahrávaný kamerou, tak obraz ako aj zvuk. Používajú ich napríklad v prípade zakladania čiernych skládok,na miestach, kde dochádza k nejakej inej nelegálnej činnosti. A nie sú tam kamery mestskej polície. Zapínajú ich pri riešení akéhokoľvek priestupku, ak ľudia sú agresívni a útočia na nich verbálne alebo fyzicky.  "V takom prípade je veľmi dobre, aby takáto udalosť bola zachytená priamo na kameru, čo slúži pre orgány činné v trestnom konaní," vyjadril sa mestský policajt z Pezinka Vladimír Snopek. 

Potom si priestupcu predvolajú na mestskú políciu a pokuta ho neminie. Záznamy z prenosných kamier sa priamo nahrávajú do počítača. "Samotný policajti nemá možnosť záznam z tej kamery ovplyvňovať," poznamenal náčelník MsP Ľudovít Farbula. 

Slovensko aj Česko bojuje s nedostatkom mestských policajtov:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy