Zatiahnuté
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Duraya a Csákyho chcú zastreliť
Zdielať na
Krimi

Duraya a Csákyho chcú zastreliť

Zdroj: duray.sk

Miklósovi Durayovi a Pálu Csákimu sa v liste s dvoma ostrými nábojmi vzhrážali zabitím.

Obálka mala obsahovať dve ostré nábojnice. V liste stála požiadavka, aby adresát spolu so šéfom strany Pálom Csákym zmizli zo slovenskej politiky do 30. novembra. V opačnom prípade oboch zabijú.

V liste údajne rezonovala chybná maďarčina. Podľa Duraya zásielku okamžite odovzdal úradom a odvtedy ochranu sídla SMK viditeľne posilnili. Celý deň tam hliadkujú motorizovaní policajti alebo len čakajú pred budovou.

V 90. rokoch boli "vyhrážky smrťou voči maďarským lídrom na Slovensku každodenným javom, ale takto otvorene a hrubo ich nikdy nikto nenapadol", posťažoval sa Duray.     

V denníku je  pod fotografiami oboch politikov text: "Podľa Miklósa Duraya treba prijať zákon na kolektívnu ochranu slovenských Maďarov. 'Hriechom' Pála Csákyho je to, že opäť spravil politiku SMK charakternou." Nepriamo (slovom "mátoží") naznačuje časovú súhru týchto vyhrážok s verdiktom Ústavného súdu SR voči dunajskostredskému primátorovi Pétrovi Pázmánymu, kedy voľby v ktorých vyhral, vyhlásil za neplatné.

Magyar Hírlap jedným dychom poznamenáva: Ján Slota, predseda SNS, je naklonený tomu, aby sa v maďarských učebniciach na Slovensku zemepisné názvy uvádzali aj v maďarčine. Podľa neho "je to síce ústupok, ale v politike sú možné aj kompromisy".

Zdielať na

Najčítanejšie správy