Zatiahnuté
14°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Nová metóda prania špinavých peňazí. Páchatelia môžu zneužiť aj vás
Zdielať na
Krimi

Nová metóda prania špinavých peňazí. Páchatelia môžu zneužiť aj vás

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Polícia upozorňuje na nové praktiky podvodníkov, ktorí môžu zneužiť váš bankový účet. Finančná spravodajská jednotka totiž v poslednom období zachytila prípady zneužívania osobných účtov na pranie špinavých peňazí.

Podvodníci prišli s novou metódou, ako zneužiť váš bankový účet. Páchatelia si vytipujú obete, napríklad v Centrálnom registri dlžníkov SR, ktoré potrebujú rýchlo požičať. Sľúbia im pôžičku ale pod podmienkou, že si obete založia účet v banke a páchateľom poskytnú prístupové práva do internet bankingu. "Na zvýšenie dôveryhodnosti dokonca na vyžiadanie pošlú aj úverovú dohodu, vytvorenú v zahraničí, napríklad vo Francúzku," informovala polícia. 

Ak sa stane to, že obeť podvodníkovi naletí, ich prístupové práva k internet bankingu budú zmenené,  na účet začnú prichádzať platby a vklady, ktoré prevádzajú na ďalšie zahraničné účty. "Po založení osobného účtu nikomu neposkytujte prístupové práva. Inak môže byť váš účet zneužitý na legalizáciu príjmu z trestnej činnosti, alebo páchanie podvodu. Vystavujete sa riziku, že budete spolupáchateľom trestnej činnosti," upozornila polícia. 

Na internete sa pred časom objavila aj podvodná súťaž. Pozrite sa, o čo ide:  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy