Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dvaja 16-roční mladíci na ulici napadli muža. Pri surovej bitke utrpel vážne zranenia
Zdielať na
Krimi

Dvaja 16-roční mladíci na ulici napadli muža. Pri surovej bitke utrpel vážne zranenia

MOLDAVA NAD BODVOU / Ešte ani neutíchli búrlivé reakcie po bitkách vo Važci a Richňave a ďalšia sa udiala v Moldave nad Bodvou. Tentoraz dvaja 16-roční mladíci napadli 47-ročného Kamila, ktorý utrpel ťažké zranenia s predbežnou dobou liečenia 21 dní.

Podľa slov Kamila bol v nesprávny čas na nesprávnom mieste. "Dostal som kopanec do zátylku zo zadu, v tom momente som padol celou tvarou, čelom na asfalt, jak som dopadol na zem, na asfalt začali do mňa surovo kopať a surovo ma mlátiť," vraví napadnutý Kamil. 

Táto situácia sa stala uplynulý štvrtok vo večerných hodinách v Moldave nad Bodvou, keď pán Kamil pravdepodobne vyrušil mladíkov pri krádeži. "Krátko po skutku polícia obmedzila na osobnej slobode obe podozrivé osoby a následne umiestnila do cely policajného zaistenia. Po vykonaní všetkých procesných úkonov boli osoby so súhlasom dozorujúceho prokurátora zo zadržania prepustené," uviedla policajná hovorkyňa Jana Mésarová. 

Kamil, ktorý je už dlhšie na čiastočnom invalidnom dôchodku, utrpel odreniny na tvári, opuchy, narazené rebrá a ramená, zlomený nos a ľavú ruku nedokáže ani dvihnúť. "Som ľavák, ruku neviem dvihnúť, neviem ju používať, pred chvíľou som bol v banke, nedokážem sa ani podpísať," hovorí Kamil. 

Za tieto skutky hrozí trest odňatia slobody až na 3 roky, v prípade 16-ročných mladíkov sa trestná sadza znižuje na polovicu. Obvinené osoby sú stíhané na slobode. "Avšak čo ma veľmi osobne bolí je to, že rodičov týchto dvoch maloletých chlapcov poznám osobne a nemali ani toľko odvahy alebo ochoty, že by prišli a ospravedlnili sa mi," dodal Kamil. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Zdielať na

Najčítanejšie správy