Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hanba pre trochu vianočného punču. Za volantom nafúkal miestny poslanec a kandidát do parlamentu
Zdielať na

Hanba pre trochu vianočného punču. Za volantom nafúkal miestny poslanec a kandidát do parlamentu

SPIŠSKÁ NOVÁ VES / Charitatívna akcia v podobe vianočného punču a kapustnice sa na spišskonovoveských vianočných trhoch pre miestneho poslanca a kandidáta do parlamentu poriadne zvrtla. Za volantom ho večer zastavili "PMJčkári" a nafúkal.

"PMJčkárov" upútalo auto, ktoré vychádzalo z ulice, kde je zákaz vjazdu. Preto sa vydali za ním. Vodič auta odbočil z Levočskej na Gorazdovu ulicu. Tam ho hliadka zastavila.

Za volantom našli sedieť miestneho poslanca mestského zastupiteľstva a organizátora protestov za Slušné Slovensko Tomáša Cehlára. "Mali sme v meste poslanecký charitatívny punč a kapustnicu. Dal som si poobede jeden punč, preto som nechával auto v meste," priznal Cehlár. 

Ďalej dodal, že večer sa ho predsa len rozhodol preparkovať, na bezpečnejšie miesto. Práve v čase, keď upútal policajtov. "Počas kontroly bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom a to 0,35 promile alkoholu v dychu. Vodičovi bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a zakázaná ďalšia jazda," potvrdila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. 

"Toto nie je dôvod na to, aby ja ako z titulu primátorského miesta som inicioval nejaký odchod pána poslanca. Samozrejme, že za svoje činy a svoje priestupky každý nesie svoju vlastnú zodpovednosť," reagoval primátor Spiškej Novej Vsi Pavol Bečarik. 

Policajti poslanca riešia ako priestupcu, keďže nafúkal pod jedno promile. Podľa primátora nemajú v zastupiteľstve spracovaný etický kódex, ktorý rieši takéto veci.

Poslancovi Cehlárovi teraz hrozí v správnom konaní pokuta do 800 eur a zákaz šoférovať až na tri roky. "Ľutujem to, čo sa stalo a budem znášať všetky následky, ktoré z toho plynú. Zatiaľ neuvažujem o tom, žeby som sa vzdal poslaneckého klubu, keďže sa jedná iba o priestupok," uviedol Cehlár. 

Parlamentná strana, za ktorú Cehlár kandiduje, za ním stojí. Aj podľa nich ide iba o mierne porušenie predpisov. "Eduard Heger poslanec nrsr olano: "Jednalo sa o jemné prekročenie, čo teda bolo preňho veľkým ponaučením a je mu to ľúto. A je ochotný priať akékoľvek následky s tým súvisiace. Sme zatiaľ neplánovali žiadne následky z toho vyvodiť," skonštatoval Eduard Heger, poslanec NR SR z hnutia OĽaNO. 

Len nedávno policajti odstavili aj vodiča sanitky, nafúkal viac ako jedno promile. Viac vo videu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy