Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tragická nehoda pripravila o život muža. Zvyšných dvoch previezli do nemocnice
Zdielať na

Tragická nehoda pripravila o život muža. Zvyšných dvoch previezli do nemocnice

LOŽÍN / Jeden mŕtvy a dvaja ťažko zranení. To je bilancia nehody, ktorá sa stala okolo polnoci v obci Ložín. Auto s troma pasažiermi skončilo po šmyku v stĺpe elektrického vedenia. Posádku museli z vozidla vyslobodiť hasiči.

Za volantom havarovaného auta sedel 24 ročný muž. Podľa polície sa dostatočne nevenoval riadeniu vozidla, v dôsledku čoho dostal šmyk. "Pred križovatkou narazil do priekopy, následne po náraze prešiel cez križovatku a narazil do stĺpu elektrického vedenia," uviedla Jana Mésarová, hovorkyňa KR PZ Košice. "Počuli sme náraz a zrazu vyplo elektrinu," opísal udalosti miestny obyvateľ. 

Auto skončilo po silnom náraze prevrátené na boku. Viezli sa v ňom traja mladí muži, vrátane vodiča. Všetci zostali vo vraku zakliesnení. "Za pomoci hydraulického náradia boli tieto osoby vyprostené vonku a odovzdané do vozidiel RZP," informoval Ján Kalanin, veliteľ zásahu HaZZ Michalovce. "Po príchode na miesto zdravotníckeho zásahu bola záchranármi poskytnutá bezodkladne prednemocničná zdravotná starostlivosť dvom osobám s následným transportom pacientov v kritickom stave na umelej pľúcnej ventilácii do nemocnice v Michalovciach," doplnil Andrej Hirjak, hovorca operačného strediska ZZS. 

V rukách lekárov skončil vodič aj jeho spolujazdec. Podľa hovorkyne nemocnice je ich zdravotný stav aj naďalej vážny, no stabilizovaný. Najhoršie žiaľ dopadol posledný z trojice mužov, 35-ročný spolujazdec. Záchranári na mieste ešte bojovali o jeho život, no žiaľ bezvýsledne. "Napriek rýchlemu zásahu a snahe záchranárov lekár s poľutovaním konštatoval u jednej osoby muža úmrtie," povedal Andrej Hirjak. U nebohého muža bude vykonaná súdna pitva. Ďalším dvom pasažierom v nemocnici odobrali krv, ktorá bude zaslaná na toxikologické vyšetrenie. "Polícia v danej veci začala trestné stíhanie pre usmrtenie," dodala Jana Mésarová, 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy